“Ruka pravde” stigla u Zeleniku

Dodajte komentar

Trajekt “Ruka pravde” koji je nedavno u Grčkoj kupilo JP Morsko dobro iz Budve uplovio je jutros u Luku Zelenika.

Ovaj 76 metara dug brod, star 23 godine je 17. juna isplovio iz Grčke luke Pirej, a prije toga stekao je državnu pripadnost Crne Gore.

Kako je ranije saopšteno iz Morskog dobra, trajekt „Ruka pravde“ predstavlja dugoročnu investiciju i biće idealan i za uvođenje novih linija.

“Brod predstavlja sasvim drugu vrstu ponude kako sa aspekta sigurnosti, tako i sa aspekta komfora putnika. Smatramo svojim velikim uspjehom što smo u ovako ograničenom vremenskom periodu uspjeli prije svega da identifikujemo odgovarajući brod, a osim toga da obezbijedimo da je brod kupljen slobodan od bilo kakvih pravnih tereta i sl. Brodom upravlja crnogorska posada i ovim putem im čestitamo na dobro odrađenom poslu i želimo im mirno more do uplovljavanja u prvu crnogorsku luku”, saopšteno je tada iz Morskog dobra.

Iz Morskog dobra su ranije saopštili da vrijedno rade na tome da se u što kraćem roku ispune sve ostale zakonske formalnosti, kako bi se brod mogao što prije staviti u operativnu upotrebu na trajektnoj liniji Kamenari-Lepetane. Oni su apelovali na građane da imaju razumjevanja, demantujući navode nekih medija da će ovo biti trgovački brod u Crnoj Gori sa pogonom koji čine motori južnokorejskog proizvođača Doosana, za koji kod nas nema ovlašćenog servisa, niti distributera rezervnih dijelova. Iz Morskog dobra su demantovali i navode da trajekt ne odgovara liniji Kamenari-Lepetane, dodajući da su iste špekulacije plasirane i za brod “Trideseti avgust”, za koje se dokazalo da su neosnovane.

Trajekt dužine 76 metara, proizveden je 2000. godine i koštao je 3,2 miliona eura. Njegov kapacitet je 90 vozila. Dosadašnji vlasnik plovila bila je grčka firma Karaiskakis Shipping Company.

RTCG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *