The Peaks Luštica Bay: Prve golf rezidencije u Crnoj Gori

Dodajte komentar

Planovi prvih golf rezidencija Botanika i cjelokupnog naselja The Peaks koje obuhvata golf teren sa 18 rupa u Luštici Bay, predstavljeni su domaćoj javnosti. Izvršni direktor razvoja u kompaniji Luštica Development, Daren Tarner (Darren Turner), rekao je da su prve golf rezidencije u Crnoj Gori već dostupne na tržištu nekretnina sa ciljem da ovaj dio projekta novog grada na Jadranu Crnu Goru učvrsti na poziciji eminentnih turističkih destinacija.

“Razvojem naselja The Peaks Luštica Bay će se naći u samom vrhu rezidencijalnih i turističkih destinacija ne samo u regionu i već i u evropskim okvirima. Prve rezidencije, Botanika, su smještene na lokacijama prve dvije rupe golf terena što se u globalnim okvirima u svijetu golfa smatra prestižem. Već one ističu ono što je najvažnija odlika The Peaks naselja a to je nevjerovatan pogled na more, sa svake pozicije, bilo da se radi o rezidencijama ili rupama golf terena”, rekao je Tarner.

Botanika koja ima sedam vila, 12 gradskih kuća i 39 apartmana, prve stanovnike će primiti krajem sljedeće godine. Prethodno, u prvoj polovini 2024. godine očekuje se otvaranje golf vježbališta sa akademijom. Planirano je da golf teren sa 18 rupa, šampionskog karaktera, bude građen u fazama narednih šest godina. Do 2026. godine očekuje se kompletiranje prvih devet rupa a u naredne dvije i preostalih devet.

https://youtu.be/ncWBf47RnFw

Master planom je predviđeno da u narednih deset godina, uz ulaganje od oko 400 miliona eura, na površini oko million metara kvadratnih golf terena i naselja bude izgrađeno 130 vila, 520 apartmana, golf hotel sa 300 ključeva i golf klub.

“Do sada je uloženo pet miliona eura u golf teren. Za ovu fazu nam je trebalo najmanje tri godine, a završeni su zemljani radovi za prvih devet rupa” rekao je Tarner.

“Golf teren ne samo da omogućava sjajan pogled za golfere i posjetioce terena, ujedno je i dobra kulisa za zajednicu koja će nastajati na njegovom obodu. Težimo tome da održimo ekološke prakse, zelene krovove, smanjimo karbonski otisak, a da pružimo ugodan boravak i sjajan pogled u svim od tih jedinica. Hotel koji je projektovan na golf terenu strateški je pozicioniran da ima dobar pogled na zaliv Trašte i ima potencijala da bude centar konferencijskog turizma,” podvukao je izvršni direktor, dodajući da je cilj produžetak glavne turističke sezone na šest mjeseci.

U periodu od deset godina biće sprovedeno pet faza, a već prva uključuje Botaniku – sedam luksuznih vila, 39 stanova u četiri zgrade, 12 gradskih kuća sa ničim ometanim pogledom na more. Projekat će biti sproveden po viziji arhitektonskog studija iz Grčke Block 722 i domaćeg NRA Atelier-a.

“Možemo sa ponosom da kažemo da je arhitektura ovog podneblja uzeta kao inspiracija. Luštica i tipična luštička kuća kao glavna odlika Botanike u arhitektonskom smislu, ovim naseljem doživljavaju procvat uz izuzetan pogled na more. Vjerujemo da je ovo investiciona prilika koja oduševljava i najprobirljivije svjetske investitore,” istakla je Elena Ljiljanić, marketing menadžerka u Luštici Development.

Direktor razvoja Darren Turner je podsjetio da master plan Luštice Bay podrazumijeva značajne projekte u narednim godinama.

“Planirano je da projekat obuhvati preko 450 vila i gradskih kuća, do sedam hotela, a u planu je da postanemo luka ulaska i da se otvori druga marina za te potrebe. Moramo istaći i 4.9 km šetališta Lungo Mare uz more koji posjetiocima nudi jedinstveni doživljaj šetnje kroz naselje. Trenutno smo u potrazi za investitorima koji bi uložili u zdravstvenu infrastrukturu kako bi smo otvorili i bolnicu.”

Ovakav ambiciozan projekat donijeće mnogo benefita za Crnu Goru i njenu privredu, prilikom čega će se voditi računa o najvećim standardima ekološke održivosti zemljišta koje je Orascomu povjereno na upravljanje.

“Osjećamo se privilegovano što nam je na upravljanje povjereno ovakvo zemljište, te imamo veliku odgovornost da budemo pažljivi prema ovom prostoru, da primjenjujemo zelene, održive prakse prilikom izgradnje ove zajednice. Luštica Bay značajno doprinosi rastu turizma u Crnoj Gori i valorizaciji potencijala koje ova zemlja ima. Kada još tome dodamo golf teren postojaće mogućnost da se ta sezona produži na šest mjeseci,” istakao je Tarner.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *