Delegacija PKCG na sjednici Upravnog odbora KIF-a

Dodajte komentar

U Prištini je održana sjednica Upravnog odbora KIF-a na kojoj je učestvovao potpredsjednik Privredne komore Crne Gore Nikola Vujović sa saradnicima.

U fokusu sjednice bile su teme koje su se ticale ocjene rada organizacije tokom 2023. godine, predstavljanje analize inflacije u regionu, te model pružanja odgovora poslovne zajednice na inflatorne i prateće izazove.

Jedna od važnijih tačaka bilo je zauzumanje završnih stavova i definisanje rješenja za osnivanje organizacije KIF-a za djelovanje na Zapadnom Balkanu, sa sjedištem u Podgorici.

Takođe, donijeta je odluka o uspostavljanju Centra za trening i sertifikaciju na Kosovu, koji će donijeti značajne benefite za sistem obrazovanja i unapređenja kvaliteta kvalifikacija u oblasti zapošljavanja.

Tokom sadržajnih diskusija oblikovalo se i niz drugih zaključaka od značaja za dalji rad u okviru ove važne ekonomske inicijative privrednih komora zemalja Zapadnog Balkana.

Komorski investicioni forum (KIF ZB) okuplja šest privrednih komora sa Zapadnog Balkana. Ova organizacija je osnovana 2017. godine s ciljem uspostavljanja platforme saradnje koja ima za svrhu obezbjeđivanja jedinstvenog glasa za poslovnu zajednicu, jačanje i unapređenje kontakata među privrednicima, kao i promociju regiona kao atraktivne investicione destinacije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *