Trostruko priznanje za kampanju Crnogorskog Telekoma „5G za početnike“ na CIM Forumu

Dodajte komentar

Kampanja Crnogorskog Telekoma „5G za početnike“, sa našim poznatim glumcem Petrom Strugarom u glavnoj ulozi, osvojila je čak 3 priznanja na nedavno završenom CIM Forumu u Kotoru.

Kampanja koju je osmislila kreativna agencija Saatchi & Saatchi Skopje iz Makedonije – i koja na duhovit način odgovara na najčešća pitanja i nedoumice o 5G mreži – na najvećem okupljanju predstavnika kreativnih industrija u zemlji osvojila je prvo mjesto u kategoriji Društvene mreže i influenseri (Social media & Influencer), kao i nagrade u kategorijama Kreativna strategija (Creative strategy) i Kreativna upotreba medija (Creative use of media).

Šta znači minimalno kašnjenje u mreži, Petar Strugar pokazao je u prvom videu kampanje, koji je odmah skrenuo pažnju javnosti kako na mrežama tako i u tradicionalnim medijima.

Gigabitne brzine bile su tema sljedećeg nastavka, dok je iskustvo uživanja u Ultra HD sadržaju opisano u trećem videu.

Najveća pokrivenost 5G mrežom Telekoma Strugar je dočarao u predzadnjem videu, a kako izgleda puni kapacitet 5G mreže objasnio je na samom kraju kampanje.

 „Crnogorski Telekom je u prethodnom periodu značajno ulagao u infrastrukturu, u skladu sa našom misijom da gradimo digitalno društvo u najpozitivnijem mogućem smislu, budući da razumijemo koliko je važno da svi budu povezani i da na pravi način dožive naš osnovni cilj – da Crna Gora uvijek ide u korak sa najnovijim dostupnim tehnologijama.

Zato nam je bilo važno da naši korisnici našu najnoviju tehnologiju, kojom u ovom trenutku pokrivamo preko 76% populacije, dožive na pravi način. Jednostavno objasniti, zabavno prikazati i naći pravog promotera 5G mreže Crnogorskog Telekoma – pokazalo se kao odličan recept“, kazala je Gordana Spahić, rukovodilac za razvoj proizvoda i brend menadžment u Telekomu.

Ona pojašnjava da su digitalni kanali komunikacije, koji uključuju i društvene mreže, danas velika prilika ali i izazov za razvoj brenda, a Telekom je sa Saatchijem pokazao na koji se način oni mogu efikasno koristiti.

„Kako na društvenim mrežama imamo sve veći broj korisnika, tako je sve više brendova koji nastoje pridobiti njihovu pažnju. Sveobuhvatne promjene u navikama konzumacije sadržaja – kada je sve uvijek dostupno – dovele su do sve brže i intezivnije ‘degustacije’ različitih formata sadržaja, što je vezano sa njegovom hiperprodukcijom.

Doći do sadržaja koji je u takvom kontekstu postigao da ga korisnici u 97% slučajeva pogledaju do kraja (97% completion rate za video od 30 sec), zaista je veliki uspjeh“, kaže Spahić.

Telekom i Saatchi nastavili su uspješnu saradnju sa Strugarom i u novoj kampanji, kojom promovišu ljeto u znaku interneta i koliko je zapravo važno da budemo povezani čak i kada smo na ljetovanju.

„Naša agencija Saatchi & Saatchi Skopje, koja je dio Publicis Grupacije Skopje, već četiri godine je kreativna i marketing agencija Crnogorskog Telekoma, i u tom periodu smo zajedno kreirali brojne uspješne kampanje.

Kampanja za predstavljanje 5G mreže Telekoma bila je komunikacijski izazov zbog kompleksnosti tehnologije, velike količine tehničkih detalja i stručne terminologije koja se koristi u tom kontekstu, dok smo sa druge strane imali želju da publiku zaintrigiramo na jedinstven način“, istakla je Jelena Vekić, izvršna direktorica agencije Saatchi & Saatchi Skopje.

Izazov je dao odličan rezultat.

„Razmišljali smo kako da ‘prevedemo’ 5G tehnologiju na svakodnevni jezik, i tako se rodila ideja za kampanju ‘5G za početnike’ – video serijal za društvene mreže u kojem Petar Strugar na njemu svojstven i duhovit način predstavlja osnovne odlike 5G mreže. Videa su odmah postala apsolutni hit! A sada je stiglo i priznanje na CIM Forumu, što nas posebno raduje i čini ponosnima“, zaključuje Vekić.

Nagrade su dobitnicima uručile Kristina Gačević, izvršna direktorica CIM Foruma i Sandra Vujović, kreativna direktorica Foruma, a članice žirija bile su Jana Savić Rastovac (kreativna direktorica „IF McCANN“ Grupe, Beograd), Danijela Grbin („Direct Media“, Podgorica) i Nevena Kurtović („Fusion Comunications“, Beograd).

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *