Aman Sveti Stefan otvara vrata za goste nakon tri godine

Dodajte komentar

Grad hotel Sveti Stefan koji je nosilac ekskluzivnog hotelskog brenda Aman, biće otvoren ovog ljeta, dogovoreno je na jučerašnjem sastanku u Vladi.

“Postignut dogovor! Nakon tri godine Aman otvara Sveti Stefan! Hvala svima na konstruktivnom pristupu, predstavnicima Aman, Adriatic Properties, Opštine Budva i JP Morsko dobro. Crna Gora će biti broj 1 turistički brend na Mediteranu. Na pravom smo putu”, riječi su premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića nakon postignutog dogovora.

On se susreo sa Petrosom Statisom, vlasnikom kompanije Adriatic Properties koja je dugoročni zakupac Svetog Stefana, i Goranom Bencunom koji je izvršni direktor iste firme. S druge strane sastanku su prisustvovali ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović, predsjednik Skupštine Opštine Budva Nikola Jovanović, direktor JP Morsko dobro Mladen Mikijelj, predsjednik UO Morsko dobro Blažo Rađenović, izvršni direktor AD „Sveti Stefan hoteli” Nikola Plamenac i predsjednica UO AD „Sveti Stefan hoteli” Milica Kaženegra.

“Na sastanku je dogovoreno da elitni Grad hotel Sveti Stefan kojim upravlja operator Aman počne sa radom i bude spreman za ljetnju turističku sezonu 2023”, kratko je poručeno sa sastanka.

Nisu poznati detalji razgovora, niti dalja sudbina gradnje novog hotela na mjestu nekadašnje Kraljičine plaže u Miločeru, koju su mještani i lokalna vlast blokirali krajem 2020. godine, a zatim ukinuta i mogućnost da Sveti Stefan ima privatnu plažu za svoje goste.

Podsjećamo, Aman Sveti Sterfan je zatvoren već više od tri godine. Nakon male posjete tokom 2020, što je bila posljedica pandemije koronavirusa, čuveni rizort nije otvoren pred ljetnju sezonu 2021. godine. Iz Adriatic Properties-a je tada rečeno da nisu mogli da garantuju privatnost gostima na plažama koje su bile dio ugovora o zakupu zajedno sa hotelima.

Sveti Stefan i Vila Miločer su pod 30-godišnjim zakupom kompanije Petrosa Statisa od 2006. Aneksom ugovora mu je omogućeno da ukupan zakup bude na 42 godine, a godišnji iznos koji će uplaćivati smanjen na 1,1 milion eura.

Bankar.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *