Blagi pad indeksa na Volstritu: Regionalne banke na udaru

Dodajte komentar

Američki su indeksi blagim padom ušli u novu nedjelju, a događaj dana svakako je preuzimanje većine imovine First Republica id strane JPMorgana. Dow je pao za 46 poena ili 0,1 posto. S&P 500 pao je 0,04 odsto, dok je Nasdaq Composite pao 0,1 odsto.

Dionice JPMorgan Chasea porasle su za 2,1 odsto nakon što je došao na vrh kao pobjednik vikend aukcije za First Republic. Velika banka preuzela je sve depozite posrnulog zajmodavca First Republic i “znatnu većinu imovine”. Ovaj dogovor znači da će JPMorgan Chase, već jedna od najvećih američkih banaka, postati još veća.

Izvršni direktor JPMorgan Chasea, Jamie Dimon, rekao je da dogovor rješava veliki dio pada u bankarskom sektoru koji je započeo nakon iznenadnog kolapsa Silicon Valley banke u martu.

Dionice regionalnih banaka

Na meti prodavaca bile su deonice regionalnih banaka. SPDR S&P 500 Regional Bank ETF skliznuo je u ponedjeljak, pavši za 2,7 odsto. Deonice Zions Bancorpa pale su za 3,7 odsto, a deonice PacWesta za 10,6 odsto.

First Republic je prošle nedjelje izvijestio da su depoziti pali za više od 40 odsto u prvom tromjesečju, što je dovelo do daljnjeg pada dionica koje su već posrnule. Dionice su pale 97 odsto od početka godine. Trgovanje dionicama zaustavljeno je od ponedjeljka.

(SEEbiz)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *