Kako plaćati na rate u inostranstvu?

Dodajte komentar

Lijepi i duži dani mame nas da ih provodimo napolju. Zovu nas obližnji parkovi i šume i gradovi na sjeveru i jugu države. Neki od nas planiraju da predstojeće praznike iskoriste za boravak u inostranstvu.

Ako se na putu ispriječe finansije, jedna opcija je odlaganje planova za neki naredni period. Druga je otplata svih tih troškova na rate – od prevoza, smještaja, obroka, pa sve do ostalih stavki koje zahtijevaju novčane izdatke na destinaciji. Treba vam samo jedna jedina kartica. U pitanju je Ratka, kartica na rate Erste banke.

Kako skoro sve možete plaćati na rate?

Bilo da se tek pripremate za put ili ste uveliko sve isplanirali, ako imate Ratku, bitno je samo da znate da li je na prodajnom mjestu moguće plaćati karticama. Ako onlajn rezervišete avio-karte, karte za voz između gradova koje želite obići, smještaj, ulaznice za koncert ili turističke atrakcije, vjerovatno već znate da rezervacija bez kartice nije moguća.

U tom slučaju, ukoliko ne želite da se opredijelite za plaćanje debitnom karticom, opcija je unošenje podataka sa Ratke i obavljanje kupovine kao što biste to uradili bilo kojom drugom karticom. Iznos će se automatski podijeliti na rate, koje kasnije možete mijenjati odnosno ranije otplatiti putem servisa elektronskog bankarstva ili u vama najbližoj filijali.

Vaše je da pitate da li je moguće platiti karticom, a detalje o tome da ćete platiti na rate ne morate čak ni pominjati.

Po istom principu možete obavljati kupovinu na destinaciji. Vaše je da pitate da li je moguće platiti karticom, a detalje o tome da ćete platiti na rate ne morate čak ni pominjati. U kafićima, restoranima, tržnim centrima, autletima, prilikom posjete znamenitostima mjesta u kojem se nalazite – jednostavno prislonite karticu na rate terminalu za plaćanje, i to je sve.

Plaćajući ovom karticom, možete ostvariti i gotovinski popust

Dugo već mjerkate jedan predmet. Ostavljate novac sa strane kako biste ga kupili. Cijena se ne mijenja, što vam ide u prilog, a nadate se da će uskoro biti i nekog posebnog popusta. Onda jednog dana dođete u radnju, sa tim predmetom vaše želje pojavite se na kasi i saznate da je to cijena za gotovinsko plaćanje, a da, ako plaćate na rate, plaćate i veću cijenu. E pa to vam se sa Ratkom ne može dogoditi.

Kartica na rate Erste banke tretira se kao gotovina, što znači da ćete uvijek, kod prodavaca koji odobravaju gotovinski popust, taj popust i ostvariti kada plaćate ovom karticom. Prodavac odmah dobija cjelokupan iznos, koji vi dalje otplaćujete na rate. Ovaj princip važi bez obzira na to da li trgujete u zemlji ili inostranstvu, što je, priznaćete, sjajno.

Karticu na rate možete ugovoriti već danas, a za to su vam potrebne samo dvije stvari

Ukoliko imate otvoren račun u Erste banci, pola posla je već gotovo. Ako to nije slučaj, u bilo koje doba dana, preko telefona ili računara, popunite onlajn zahtjev za otvaranje računa. Uz to, potrebno je da ostvarujete redovnu mjesečnu zaradu i da imate odobreno dozvoljeno prekoračenje.

Karticom na rate možete plaćati onlajn i u prodajnim objektima u kojima je plaćanje karticama moguće, ali i podizati gotovinu sa bankomata uz otplatu na rate.

Uz ispunjena ova dva uslova, dobićete svoju karticu na rate, kojom ćete moći da plaćate onlajn ili u prodajnim objektima u kojima je plaćanje karticama moguće, i to u bilo kom iznosu, sve do visine ugovorenog limita. Pored svega toga, bićete u mogućnosti i da istom karticom podižete gotovinu sa bankomata uz otplatu na rate.

Potrošnju i limit možete jednostavno pratiti preko NetBanking i/ili mBanking servisa elektronskog bankarstva, za koje, ako ih ugovorite sada, nećete plaćati prve tri mjesečne naknade korišćenja. Isti servisi biće vaša desna ruka i ako poželite da promijenite broj rata ili da rate prijevremeno otplatite. Praktično, odlazak u filijalu banke svešćete na minimum.

Na našem veb-sajtu, gdje možete i kontaktirati sa nama putem kontakt forme, saznajte koje još pogodnosti pruža Ratka – kartica na rate Erste banke. Vjerujemo da će racionalno trošenje ostati prioritet kojim ćete u kontinuitetu unapređivati svoje finansijsko zdravlje, ali i da ćete balansiranjem uspjeti da ostvarite svoje manje ili veće želje uz pomoć naše kartice. Ukoliko vam zatreba savjet na tom putu, naša Sveznalica vam stoji na raspolaganju. 🙂

Izvor: erstebank.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *