NTOCG: Pred Crnom Gorom veoma uspješnja ljetnja sezona

Dodajte komentar

Prema podacima koje lokalne turističke organizacije dostavljaju Nacionalnoj turističkoj organizaciji Crne Gore (NTOCG) svakog četvrtka, 20 – og aprila u Crnoj Gori je boravilo oko 29.000 turista, što je oko 50 odsto više u odnosu na 2019.godinu, kazala je agenciji Media Biro predstavnica te organizacije, Milena Vujović.

Kako je navela, na osnovu pomenutih podataka i najava, pred Crnom Gorom je veoma uspješna turistička sezona.

“Ono što nas u ovom trenutku posebno raduje jeste dobra popunjenost hotelskih kapaciteta tokom aprila, kao i dobre najave za mart mjesec”, kazala je ona i dodala da su to zasigurno dobri pokazatelji i uspješne predsezone.

Prema njenim riječima, NTOCG je uložila napore kako bi se Crna Gora pozicionirala i kao cjelogodišnja destinacija, a u tom pogledu ohrabruju i međunarodna istraživanja poput istraživanja ITC, koja pokazuju da evropljani sve više žele da putuju van glavne sezone.

Da je pred Crnom Gorom uspješna ljetnja turistička sezona mišljenja su i hotelijeri, istakla je Vujovićeva, i kazala da su najave dosta bolje u odnosu na prethodnu godinu, te da su pojedini hoteli već popunjeni za jun, jul i avgust mjesec.

Predstavnica NTOCG kazala je da su u Crnoj Gori trenutno najbrojniji turisti iz regiona, ali da je zapažen i veliki broj turista iz Turske, Njemačke, Austrije, Poljske i Češke.

“Kada je riječ o nastavku sezone, što se tiče najava očekujemo veliki broj turista iz Kazahstana, Baltičkih zemalja, Egipta kao i Skandinavije, to su sve tržišta sa kojima imamo dobru avio povezanost”, poručila je ona.

Media Biro

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *