Izvršni i finansijski direktor SVB grupe podnijeli ostavke

Dodajte komentar

SVB Financial Group je juče u podnesku navela da su njen izvršni direktor Greg Becker i glavni finansijski direktor Daniel Beck dali ostavke, prenose američki mediji.

Istovremeno, Becker ostao konsultant SVB-a na zahtjev kompanije, a njegov rad će biti “po potrebi, bez ikakvih troškova za kompaniju”.

SVB Financial, matična kompanija Silicon Valley Bank, saopštila je da je njen komitet za restrukturiranje za privremenog finansijskog direktora imenovao Nicholasa Grosija iz kompanije Alvarez & Marsal sa sjedištem u Čikagu. SVB je u martu angažovao tu savjetodavnu agenciju da im pomogne u restrukturiranju nakon kolapsa.

Bankarski regulatori zatvorili su SVB sredinom marta. Nekoliko dana prije kolapsa, SVB Financial Group je objavila velike gubitke od prodaje vrijednosnih papira i ponudila dionice kako bi poboljšala bilans stanja. Uslijedila je druga najveća propast banke u istoriji SAD-a – nakon kolapsa Washington Mutual-a 2008. godine.

Prema podnesku, Grossi nije plaćen niti se očekuje da će biti plaćen za posao kao privremeni finansijski direktor, što je pozicija za koju inače svi honorarci dobijaju dodatak. Grossi će takođe biti izvršni direktor za računovodstvo.

U istom podnesku, SVB Financial je saopštio da je odgodio skupštinu akcionara, koja je ranije zakazana za četvrtak, bez navođenja novog datuma.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *