Abazović i Kurti potpisali Sporazum o vazdušnom saobraćaju

Dodajte komentar

Predsjednici vlada Crne Gore dr Dritan Abazović i Kosova Aljbin Kurti potpisali su danas u Prištini bilateralni Sporazum o vazdušnom saobraćaju koji će omogućiti brojne pogodnosti za avio-saobraćaj dvije države, saopšteno je iz kabineta premijera.

Kako je precizirano, otvaranje vazdušnog koridora između Crne Gore i Republike Kosovo povećava mobilnost i razvija turizam i trgovinu između dvije zemlje.

“Hvala Crnoj Gori na snažnoj podršci u mnogim regionalnim i međunarodnim inicijativama i forumima”, naveo je kosovski premijer, dodajući da je Crna Gora uvijek prijateljski nastrojena prema Kosovu.

“Srećan sam jer smo potpisali Sporazum koji će građanima Kosova omogućiti značajno skraćenje putovanja za Prištinu”, naglasio je Kurti.

Abazović je rekao da je Crna Gora uvijek davala podršku Republici Kosovo u evropskim integracijama i da je zadovoljan zbog potpisanog Sporazuma.

“Ponosni smo na ekonomsku saradnju i puno investicija sa Kosova u Crnoj Gori u posljednje vrijeme, što rezultira otvaranjem novih fabrika i izgradnjom novih hotela”, naznačio je Abazović ističući usmjerenost dvije vlade da zajednički rade na izgradnji tunela koji će bolje povezati Plav i Dečane, te značajno poboljšanje puta između Rožaja i Peći.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *