Mr Arijana Nikolić Vučinić nova izvršna direktorica Savjeta stranih investitiora

Dodajte komentar

Mr Arijana Nikolić Vučinić nova je izvršna direktorica Savjeta stranih investitora Crne Gore. Ona je na pomenutu funkciju izabrana jednoglasnom odlukom članova borda direktora Savjeta stranih investitora koji čine Tamaš Kamaraši, predsjednik savjeta i predsjednik Upravnog odbora CKB-a, Martin Leberle, predsjednik Upravnog odbora NLB banke, Branko Mitrović, izvršni direktor kompanije One, Vasilis Panagopoulos, glavni izvršni direktor Jugopetrola i Dejvid Margason, izvršni direktor kompanije Adriatic Marinas – Porto Montenegro.

Mr Arijana Nikolić Vučinić diplomirala je i magistrirala na Ekonomskom fakultetu u Podgorici. U periodu od 2006. do 2013. godine, obavljala je funkciju koordinatorke Odjeljenja za regionalnu trgovinsku saradnju, regionalne organizacije i inicijative u Ministarstvu ekonomije. Nakon toga, imenovana je za  generalnu direktoricu Direktorata za tržište rada i zapošljavanje u Ministarstvu rada i socijalnog staranja. U istom periodu, bila je glavna pregovaračica za poglavlja 2 (Slobodno kretanje radnika) i 19 (Socijalna politika i zapošljavanje) u sklopu pristupnih pregovora Crne Gore za članstvo u Evropskoj uniji.

U Ministarstvu prosvjete obavljala je funkciju generalne direktorice Direktorata za predškolsko, osnovno i inkluzivno obrazovanje. Angažovana je i kao nacionalna koordinatorka međunarodne informatičke škole za djecu i mlade „Coding Giants“ koja svoje edukativne programe sprovodi širom svijeta.

Savjet stranih investitora Crne Gore osnovan je 2009. godine i okuplja najznačajnije međunarodne kompanije u zemlji. Jedan od ciljeva Savjeta stranih investitora je unapređenje investicione klime i pružanje podrške za dalji razvoj cjelokupnog poslovnog ambijenta. Kroz svoje djelovanje, Savjet stranih investitora predstavlja iskustva i stavove članica, kako bi se na osnovu njih uspješnije kreirala rješenja koje mogu dovesti i do povećanja priliva direktnih stranih investicija.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *