Western Balkans ESG Summit od 26. do 28. aprila u Porto Montenegru

Dodajte komentar

Western Balkans ESG samit, na kojem će učešće uzeti predstavnici vlada, međunarodnih institucija i poslovni lideri iz regiona i svijeta održaće se od 26. do 28. aprila u Porto Montenegru.

Organizatori Samita su Sustineri Partners i Porto Montenegro, pod pokroviteljstvom crnogorske Vlade.

Kako su saopštili organizatori, samit će pružiti platformu za konstruktivni dijalog o prilikama za privlačenje investicija i brži ekonomski rast zemalja u regionu, kroz usvajanje standarda održivog poslovanja i razvoj zelenih inovacija i tehnologija.

Kao platinasti sponzor, ućešće na Samitu uzeće OTP grupa koja je u Crnoj Gori prisutna kroz poslovanje CKB-a, najveće banke na tržištu.  Podrška samitu je u skladu sa opredjeljenjem OTP grupe koja ima za cilj da bude regionalni lider u finansiranju održivog i postepenog prelaska na niskougljeničnu ekonomiju.

“Western Balkans ESG samit je prilika da razgovaramo o pitanjima održivog finansiranja, zelene tranzicije i inovacija, kao i o savremenim tehnologijama i poslovnim modelima. Radionice u okviru Western Balkans ESG samita približiće nam nove propise i standarde održivosti, kao i mehanizme za postizanje najboljih poslovnih performansi iz domena ESG-a. U CKB-u posebnu dobrodošlicu želimo koleginicama i kolegama iz podružnica OTP banke iz Hrvatske, Srbije, Albanije, Rumunije, kao i iz naše centrale Mađarskoj, koji će kroz prezentacije i neformalne susrete sa učesnicima podijeliti vrijedna iskustva, rezultate i najbolje prakse iz domena ESG-a”, kazao je Nemanja Z. Boljević, ekspert za komunikaciju i društveno odgovorno poslovanje CKB-a.

Iz CKB-a su potvrdili da će u ime OTP-a i njenih podružnica na samitu govoriti Gergelji Pokoš, izvršni direktor Direkcije za zeleni program OTP banke u Mađarskoj i Tamaš Kamaraši, predsjednik Upravnog odbora CKB-a i predsjednik Savjeta stranih investitora Crne Gore. Balaš Balog, član Izvršnog odbora zadužen za upravljanje rizicima iz OTP banke Srbije učestvovaće na panelu “Održivo finansiranje – obezbjeđivanje kapitala u okruženju koje se mijenja”. Iskustva OTP banke Albanije predstaviće Gabor Jandacsik, član Izvršnog odbora.

Kako je najavljeno, među govornicima i učesnicima samita su Dritan Abazović, premijer Crne Gore, Nina Drakić, predsjednica Privredne komore Crne Gore, Marko Čadež, predsjednik Privredne komore Srbije, Staša Košarac, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Martin Leberle, predsjednik Upravnog odbora NLB banke, Ivan Tomić, direktor za strategiju i poslovni razvoj NLB-a, Jelena Galić, predsjednica Izvršnog odbora AIK banke, Dubravka Đedović, ministarka rudarstva i energetike u Vladi Srbije, Irena Radović, izvršna direktorica Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore, Agim Selami, izvršni direktor ZIP Instituta Republike Sjeverne Makedonije, Rikard Scoufias, predsjednik HEREMA (Hellenic Hydrocarbons and Energy Resources Management Company), Robert Spano, partner u Gibson, Dunn & ECtHR, Lulzim Rafuna, predsjednik Privredne komore Kosova, Uranik Begu, izvršni direktor Centra za inovacije Kosova i mnogi drugi.

Registracija za Western Balkans ESG Summit može se izvršiti putem zvaničnog veb-sajta: www.esgwesternbalkans.com.

 

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *