Twitter zamijenio logotip Dogecoinom: Kriptovaluta porasla 20% za dva minuta

Dodajte komentar

Dogecoin je juče ostvario veliki rast kada je Twitter zamijenio svoj poznati logotip ptičice simbolom ove kriptovalute.

Prvi april je prošao, ali izgleda da potez ima dublje značenje. To je podsatklo konverzaciju Twitter zajednice, a iznenađeni korisnici izražavali su čuđenje. Neki od njih su nagađali da su se hakeri infiltrirali kako bi “pravili nestašluke”.

Onda je Elon Musk objavio tweet, za njega već uobičajeni meme.

Neki su počeli da spekulisu kako je promjena logotipa znak da Musk planira da preuzme dogecoin. Ali, to je mogao biti i Muskov način da pokaže podršku u tužbi usmjerenoj protiv dogecoina.

Vrijeme promjene logotipa je prilično simbolično. Krajem prošle sedmice Muskovi advokati zatražili su od saveznog sudije u Njujorku da odbaci tužbu od 258 dolara za reketarenje. Nazvavši tužbu “maštovitim djelom fikcije”, Muskovi advokati su nastojali da je odbaciti.

“Ne postoji ništa nezakonito u tweetovanju podrške ili smiješnih slika legitimne kriptovalute koja i dalje ima tržišnu kapitalizaciju od 10 milijardi dolara”, izjavili su advokati.

Ulagači koji tuže Muska navode da je pokrenuo “pump and dump” šemu. Oni tvrde da je znao da valuta nema fundamentalnu vrijednost, pa je zato povećao svojim tweetovima.

Od osnivanja 2013. godine, dogecoin se borio s glasinama o nedostatku legitimiteta jer je kriptovaluta započela kao šala.

Lider

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *