Sudski savjet izabrao: Mladen Grdinić novi predsjednik Privrednog suda

Dodajte komentar

Sudski savjet donio je odluku da se za predsjednika Privrednog suda izabere Mladen Grdinić, dosadašnji sudija Osnovnog suda u Podgorici.

“Savjet je na sedmoj sjednici, održanoj 31.3. i 3.4.2023.godine, shodno zakonskoj proceduri sproveo intervju sa kandidatima koji su se prijavili na javni oglas broj: 01-313/23 od 24.01.2023.godine, za izbor predsjednika Privrednog suda Crne Gore, Draganom Babovićem i Mladenom Grdinićem, sudijama Osnovnog suda u Podgorici”, ističu iz Sudskog savjeta.

Savjet je, kako su kazali, obavio i intervju sa kandidatima koji su se prijavili na javni oglas broj: 01-6441/22 od 31.10.2022. godine, za izbor dvoje sudija viših sudova i donio odluku da se za sudije Višeg suda u Podgorici izaberu Amir Đokaj, dosadašnji predsjednik Osnovnog suda u Ulcinju i Ana Delić, dosadašnja sutkinja Osnovnog suda u Podgorici.

“Na osnovu već utvrđene ocjene za vrijeme trajanja teorijskog i praktičnog dijela inicijalne obuke, od 04.10.2022.godine, Savjet je donio odluku o izboru Magdalene Mijić i Anke Kekić za sudije za prekršaje, i na osnovu člana 60 Zakona o Sudskom savjetu i sudijama, donijeta je odluka o raspoređivanju novoizabranih sutkinja u Sud za prekršaje u Budvi”, stoji u saopštenju.

Ističu da će novoimenovani predsjednik Privrednog suda CG, sudije Višeg suda u Podgorici, i sutkinje Suda za prekršaje u Budvi položiće 04.04.2023.godine, svečanu zakletvu pred Sudskim savjetom.

Savjet je, kako kažu, konstatovao prestanak sudijske funkcije Vojinu Lazoviću, sudiji Vrhovnog suda Crne Gore, zbog ispunjavanja uslova na ostvarivanje prava na starosnu penziju.

“Donijeta je odluka o raspisivanju javnog oglasa za izbor predsjednika Osnovnog suda u Ulcinju, kao i odluka o raspisivanju internog oglasa za popunjavanje dva slobodna sudijska mjesta u Osnovnom sudu u Podgorici”, poručuju iz Sudskog savjeta.

RTCG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *