U EPCG Solaru će se zarađivati po učinku, radnici negodovali

Dodajte komentar

Zaposleni u kompaniji EPCG Solar gradnja su se međusobno sukobili i to prilikom potpisivanja novih ugovora o radu, jer oni predviđaju da električar ili monter ima osnovicu, te da i više može zaraditi zavisno od učinka.

Po riječima nekih zaposlenih to je i realno, jer na taj način će se različito vrednovati vrijedni od onih radnika kojima nije mnogo do posla stalo.

Istina, većina njih je, svakako, već mjeseecima nezadovoljno, jer koriste svoja vozila za odlazak na teren, koriste svoj alat, ne znaju koji su im radni dani, a koji slobodni već to zavisi ponajviše od vremenskih uslova i na sve to pojedini smatraju da novouvedenim normama sve grupe nijesu nednako ispoštovane. Kažu da se dešava i da im pojedini domaćini ne dozvoljavaju da montiraju panele na njihovoj kući ako je „crveno slovo“ u crkvenom kalendaru, pa se onda dolazi do zaključka da je u novoosnovanoj firmi zaista teško organizovati posao.

Radnici koji negoduju ne žele da se javno eksponiraju, a direktora ove kompanije Ranka Vuksanovića juče nijesmo mogli dobiti da nam pojasni šta se zapravo dešava u tom preduzeću.

No, on je već za pojedine medije pojasnio da nije juče bilo nikakvih razimica među zaposlenima, već nejasnoća koje su odmah razriješene. Ustvrdio je Vuksanović da je, ipak, nove ugovore potpisalo više od 400 radnika, te da su, pošto su im pojašnjene pojedine klauzule ugovora, shvatili da će ubuduće moći i više da zarade nego do sad. On žali što je još 500 radnika ostalo „ispod crte“, te da će oni morati sačekati novi konkurs i novu šansu. Istovremeno je i zadovoljan što za zaposlenje u EPCG Solar gradnji vlada veliko interesovanje, jer to je dokaz da većina građana vjeruje u njihovu kompaniju i EPCG kao matičnu kuću.

Podsjećamo, Solar gradnja, ćerka firma Elektroprivrede, završila je prošlu godinu sa 2,2 miliona eura gubitka, pokazuju podaci iz finansijskog izvještaja dostavljenog Upravi prihoda i carina.

Kompanija je prihodovala 2,9 miliona eura, dok su njeni ukupni rashodi bili 5,1 milion. Troškovi poslovanja iznosili su 1,87 miliona, a za zarade i naknade 319 zaposlenih potrošeno je 3,29 miliona eura. Od toga je za neto zarade i naknade radnika izdvojeno 2,48 miliona.

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *