Izabrani novi članovi Izvršnog i Nadzornog odbora Nacionalne turističke organizacije

Dodajte komentar

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore dobila je juče nove članove dva ključna organa na konstitutivnoj sjednica IV saziva Skupštine te institucije.

Verifikovani su mandati 35 članova, među kojima su predstavnici Vlade, svih lokalnih turističkih organizacija, kompanija koji su strateški partneri crnogorskog turizma, visokoškolske obrazovne institucije iz oblasti turizma, te udruženja turističke privrede i javne institucije koje su povezane sa turizmom. Sjednicom novog saziva predsjedavao je državni sekretar u Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma Armend Milla

Za članove Izvršnog odbora izabrani su: mr Snežana Pekić, dr Miško Rađenović, mr Lazar Miranović, Nikola Jablan i Jovan Gregović, a za članove Nadzornog odbora: Jasna Vujović, Miloš Medenica i Jovan Ristić. Oba tijela imaće mandat od četiri godine u novom sazivu.

Direktorica NTO dr Ana Tripković Marković predstavila je informacije o realizaciji Programa rada i Finansijskog plana za prethodne dvije godine. Osvrnula se i na pozitivne rezultate u 2022, sa registrovanih više od dva miliona turističkih dolazaka, što je 30% više u poređenju sa 2021. godinom, dok je u poređenju sa rekordnom 2019. godinom to na nivou od oko 80%.

“To su dobri rezultati imajući u vidu da je prošla godina bila izazovna za turizam. Što se tiče predstojeće sezone, imamo velika očekivanja, a ohrabruju trenutne najave i rezervacije u periodu predsezone i ljetnjih mjeseci”, zaključila je Tripković Marković.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *