Alta Pay želi da proširi poslovanje na Crnu Goru

Dodajte komentar

Alta Pay grupa iz Srbije zainteresovana je za širenje poslovanja na tržište Crne Gore, rečeno je danas tokom susreta ministra finansija Aleksandra Damjanovića sa direktorom prodaje i marketinga te finansijske institucije Rankom Kerićem.

“Kerić je predočio namjeru te platne institucije da, na ekonomičan i iniovativan način, uz rast finansijske inkluzije i razvoj digitalne ekonomije, proširi spektar i dostupnost platnih instrumenata i usluga na teritoriju Crne Gore. Istakao je i da bi prisustvo na crnogorskom tršištu, osim otvaranja novih radnih mjesta, podstaklo brži ekonomski razvoj, širenje mreža uplatnih lokacija, nova softverska rješenja, kao i kvalitetniji nivo izvršenja usluga”, naveli su iz resornog MF.

Damjanović je rekao da “podržava sve inicijative, koje doprinose ubrzanom razvoju finansijske infrastrukture Crne Gore i većoj konkurentnosti na tržištu, a koje istovremeno mogu doprinijeti nižim cijena usluga za građane i privredu, uspješnijoj naplati prihoda iz zone online trgovine i smanjenju sive ekonomije”. Ukazao je na zajedničku inicijativu Crne Gore i Srbije da se olakša platni promet između dvije susjedne zemlje, napominjući da Vlada razmatra mogućnost reorganizacije Pošte Crne Gore po modelu Banke Poštanske štedionice Srbije.

“Zaključeno da je da će se dalji razgovori povodom inicijative Alta Pay grupe nastaviti i sa Centralnom bankom Crne Gore i drugim nadležnim institucijama, kako bi se ova grupa uključila u strukturu platnog sistema Crne Gore, sa intencijom daljeg razvoja platnih usluga na crnogorskom tržištu”, dodaju iz MF.

Alta Pay grupa, kojoj pripada i Alta banka, ima više od 300 zaposlenih i najveća je platna institucija Srbije po broju uplatnih mjesta i usluga, najpoznatije mjenjačko mjesto u Srbiji, te suvlasnik Eki transfera i pružaoca usluga Western Union transfera novca.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *