Radoviću sredili platu od 2.763 eura u “To Montenegro”

Dodajte komentar

Saša Radović, diplomirani inženjer elektrotehnike, čovjek bez dana iskustva u avijaciji, koji je kao kadar DPS-a bio na državnim funkcijama, odlukom vlade Dritana Abazovića biće direktor “To Montenero” i primaće 2.763 eura, plus minuli staž.

Novi vršilac dužnosti izvršnog direktora “To Montenegro” Saša Radović primaće minimum 2.763 eura plate, pokazuje ugovor o pravima, obavezama i ovlašćenjima između njega i avio-prevoznika koji je Vlada usvojila na posljednjoj sjednici. Premaugovoru, Radoviću će zarada biti 2.763 eura, uvećana za adekvatan procenat za minuli radni staž.

Tako će Radović, kadar blizak DPS-u, bez dana iskustva u vazduhoplovstvu, dobiti zaradu od 2.763 eura, što su skoro četiri prosječne plate u državi, najviše zbog toga što je kum aktuelne ministarke prostornog planiranja i urbanizma Ane Novaković Đurović (URA). Radović je diplomirani inženjer elektrotehnike, a godinama je bio direktor Nacionalne turističke organizacije (NTO), a potom i predsjednik Odbora direktora “Budvanske rivijere u ime DPS-a. Nakon promjene vlasti i formiranja vlade Zdravka Krivokapića smijenjen je sa pozicije prvog čovjeka “Budvanske rivijere”, kada je uzeo blizu 50 hiljada otpremnine. Ali, “u život ga je vratio premijer manjinske vlade Dritan Abazović i to, prema našim informacijama, najviše iz razlogašto je kum Ane Novaković Đurović. Abazović je Radovića progurao na mjesto izvršnog direktora preko svojih kadrova u odboru direktora koje je imenovao u septembru. Dva od pet članova borda nisu glasala za predlog da Radović bude vršilac dužnosti izvršnog direktora. U pitanju su Vuk Stojanović i Mirko Škerović.

Man dat vršioca dužnosti Radoviću će trajati najduže šest mjeseci, a počeo je 15. decembra.

Prvom direktoru “To Montenegro” Predragu Todoroviću, koji je došao iz inostranstva kao ekspert za vazduhoplovstvo, plata je bila oko 4.500 eura.

On je otišao iz “To Montenegro” u martu. Od tada pa do prije desetak dana ulogu vršioca dužnosti obavljala je Dragana Frantov Nikolić, koja je na tu poziciju došla sa pozicije komercijalnog direktora.

“To Montenegro” je prošlu godinu završio sa minusom od oko pet miliona, a i u ovoj godini će poslovati sa višemilionskim minusom.

Država je “To Montenegro” osnovala nakon što je “Montenegro erlajns” prestao da organizuje letove.

Izvor: Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *