Bogata zimska ponuda i dočeci Nove godine na trgovima

Dodajte komentar

Novosadski sajam i zemlja partner Crna Gora sinoć su upriličile veče Međunarodnog sajma turizma u Kulturnoj stanici “Svilara” u Novom Sadu. Turistička organizacija opštine (TO) Budva, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTOCG), zimski centri kao i lokalne turističke organizacije iz drugih gradova predstavile su bogatu ponudu zimske sezone, sa akcentom na doček Nove godine na trgovima.

Na početku večeri prisutnima su se obratili direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković i crnogorski ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović, koji je izrazio zadovoljstvo povodom ovogodišnje saradnje dvije zemlje.

“Ovom prilikom bih pozvao sve građane Srbije da posjete Crnu Goru tokom zimske sezone. Velike regionalne zvijezde nastupaju u Crnoj Gori tokom praznika, vjerujem da će se prijateljstvo i saradnja naših zemalja nastaviti i u narednim godinama, kao što je bio slučaj i u prethodnim”, poručio je on.

Kako je kazala predstavnica (TO) Budva Ivana Rebić, novogodišnji program u Budvi trajaće tri noći.

“Lokalni DJ će nastupiti 30. decembra, kao i Dubioza kolektiv, dok će 31. decembra nastupiti Konstrata, a u Novu godinu će nas uvesti regionalna zvijezda Džiboni”, kazala je ona i dodala da će svi posjetioci Budve uživati i koncertu Kirila Džajkovskog dok će prvog januara nastupiti regionalna zvijezda Dino Merlin, Senidah kao i Sara Jo.

Da su gosti iz Srbije tradicionalno najvažniji gosti u Crnoj Gori, mišljenja je direktor TO Kotor Jovan Ristić. On je tom prilikom kazao da su gosti sa područja Srbije godinama unazad prvi na svim presjecima stanja tokom cijele godine.

“Gosti iz Srbije su prvi po broju noćenja u opštini Kotor i mislim da je vrlo slično i u drugim opštinama u Crnoj Gori. Ovo je bratska zemlja, bratski narod i uvijek kada je marketing u pitanju i predstavljanje Kotora posebna pažnja je posvećena Srbiji i sajmovima koji se održavaju ovdje”, rekao je on.

Pored crnogorskog primorja, i sjevera zemlje ono po čemu Crna Gora svakako jeste prepoznatljiva jesu vina kompanije 13. jul – Plantaže. Marketing menadžer za region Srbije te kompanije Branko Čotrić istakao je da pomenuta vinarija već tradicionalno prati NTOCG na svim sajmovima, te da su isti odlična prilika kako bi se prezentovala ponuda Crne Gore.

“Mi kao vinarija imamo jako interesantnu ponudu, posjeta našim vinogradima, vinskim podrumima, Šipčaniku, brojnim restoranima… Mi se trudimo da i u Srbiji na najkvalitetniji način predstavljamo našu vinariju, a prije svega Crnu Goru kao zemlju vina po kome je, između ostalog, i prepoznatljiva”, poručio je on.

Ovih dana sve je u znaku Crne Gore u Srbiji, kazala je predstavnica NTOCG Ljiljana Čukić. Ona je podsjetila da je prethodnu noć NTOCG promovisala zimsku sezonu u Beogradu i ponudu Crne Gore tokom novogodišnjih praznika.

“I danas u Novom Sadu prvog dana Sajma, gdje je Crna Gora zemlja partner vlada veliko interesovanje posjetilaca. Takođe, veliki broj njih je bila ovdje sa nama na večeri sajma u organizaciji Opštine Budve, gdje se takođe predstavila raznovrsna ponuda zimske turističke sezone”, kazala je ona.

Na večeri međunarodnog sajma u Novom Sadu prisustvovalo je preko 200 partnera, izlagača, medija i predstavnika turističke privrede. Prisutne su zabavljali klapa Castel Nuovo i Marijana Zlopaša.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *