Želite promjenu? Razmislite o italijanskom ostrvu koje za doseljavanje poklanja 15.000 eura

Dodajte komentar

Jedno od dva najveća italijanska ostrva donijelo je zvaničnu odluku da posebnim mjereama privuče nove stanovnike u ruralne dijelove. Nakon što su već neki dijelovi Italije odlučili da ljudima plaćaju i na taj način ih privuku, istim putem krenuli su i na Sardiniji, piše Pun kufer.

Sardinija, drugo po veličini Sredozemno ostrvo poznato je po nekim od najvećih i najnetaknutijih plaža u Evropi. Uz gradove prepune kulture, ogroman broj sunčanih dana u godini i jedan od najvećih broja ljudi koji su proslavili stoti rođendan, teško je zamisliti još mnogo mjesta na planeti koji bi bili ugodniji za život.

Ipak, postoji mnogo uslova koje zainteresovani moraju ispuniti kako bi došli do novca. Novac obavezno mora ići za kupovinu ili renoviranje kuće, a da biste ispunili uslove, morate se nastaniti u opštini na Sardiniji s manje od 3.000 stanovnika i onda na vaš račun “legne” 15.000 eura.

Dobra vijest je da novac koji jednom dobijete, ne morate vraćati, jer je on namijenjen borbi protiv depopulacije ruralnih područja i pružanju ekonomskih podsticaja za stanovnike.

Za projekat je izdvojeno oko 45 miliona eura – što će biti dovoljno za najmanje 3.000 domaćinstava.

Izvor: Pun kufer

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *