Ibrahimović na čelu Savjeta za analizu i praćenje sigurnosti snabdijevanja energijom i energentima

Dodajte komentar

Vlada je juče odobrila osnivanje osamnaestočlanog Nacionalnog savjeta za analizu i praćenje sigurnosti snabdijevanja energijom i energentima, koja treba da „koordinira aktivnosti radi praćenja stanja proizvodnje i potrošnje energije i rezervi energenata, i predlaže mjere za nesmetano snabdijevanje energijom“.

U odluci o obrazovanju novog Vladinog tijela, koja će stupiti na snagu naredne sedmice, navodi se da će njime predsjedavati potpredsjednik Vlade i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović, dok će njegov zamjenik biti državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija Admir Šahmanović.

Ostali članovi su potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i potpredsjednik Vladimir Joković, savjetnici premijera Irma Selmanović i Marko Perunović, zatim Ratko Novović iz Ministarstva finansija, zatim ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović, Jasna Vujović iz Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma, sekretarka u Ministarstvu kapitalnih investicija Milena Žižić, generalna direktorica Direktorata za rudarstvo, geologiju i ugljovodonike Vera Keljanović, zamjenik generalnog sekretara Vlade Ilir Harasani, Igor Telebak iz Regulatorne agencije za energetiku i regulisane komunalne djelatnosti, Bojan Đordan i Darko Krivokapić u ime Elektroprivrede Crne Gore, Ranko Redžić ispred Crnogorskog elektroprenosnog sistema, Stevan Živković iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistem, Milica Glomazić iz Crnogorskog operatora tržišta električne energije i Milan Lekić ispred Rudnika uglja Pljevlja.

Sekretarka savjeta je načelnica u Ministarstvu kapitalnih investicija Maja Pavićević, a njena zamjenica Ana Popović iz Ministarstva kapitalnih investicija.

Tokom dvogodišnjeg perioda na koji je imenovan, Savjet treba da Vladi svakog mjeseca da dostavi pregled stanja i predlog mjera za nesmetano snabdjevanje energijom. Po potrebi, članovi tijela sastajaće se i češće od jednom mjesečno.

Svih 18 članova i sekretarka odnosno njena zamjenica primaće za ovo posebnu naknadu, a ta sredstva isplaćivaće Ministarstvo kapitalnih investicija.

Bankar.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *