“Artec 3D” najavio četiri miliona investicija tokom ove godine

Dodajte komentar

Crna Gora ima ogroman potencijal za privlačenje respektabilnih evropskih kompanija i investitora koji mogu iskoristiti njene kapacitete za širenje biznisa, kazao je ambasador Luksemburga u Crnoj Gori Filip Donkel tokom susreta sa potpredsjednikom PKCG Pavlom D. Radovanovićem.

Direktor luksemburške kompanije “Artec 3D” Artjom Juhin kazao je da su proširili svoje poslovanje na Crnu Goru i otvorili novu evropsku kancelariju u Baru, koja trenutno zapošljava 50 ljudi. Kancelarija će služiti kao centar za istraživanje i razvoj, a do kraja godine planira zapošljavanje još 100 radnika. Kompanija “Artec 3D” osnovana je 2007. godine i globalni je lider na polju ručnih i prenosnih 3D skenera, a njihovi klijenti su najpoznatije kompanije iz više od šezdeset zemalja.

On je potvrdio da Crna Gora, kao ekonomija koja se brzo razvija, predstavlja pravi izbor sa “izuzetnom prirodom, multikulturalnim i multietničkim okruženjem, te dobrom lokacijom za privlačenje visokokvalifikovanih talenata”.

“Poslovanjem u Crnoj Gori žele da daju doprinos njenoj privredi, sa planiranim investicijama od četiri miliona eura za 2022. godinu. Ovim će se omogućiti zapošljavanje novih IT stručnjaka iz naše države i svijeta, doprinijeti lokalnoj infastrukturi i kreiranju novog privrednog ambijenta, čije je cilj stvaranje inovativnog ekosistema, kako bi se privukle internacionalne kompanije da investiraju u Crnu Goru”, navedeno je nakon susreta u PKCG.

Ova kompanija planira da organizuje međunarodne sastanke i konferencije, ljetnje škole, takmičenja, te poslovne inkubatore i programe podrške, pri čemu će joj biti potrebna i institucionalna podrška.

“Ovo predstavlja sjajnu priliku za Crnu Goru, a Privredna komora, kao krovna poslovna institucija, prava je adresa kako bi se identifikovale sve mogućnosti za saradnju. PKCG takođe predstavlja sponu između donosioca odluka i biznis zajednice, u cilju stvaranja preduslova za kreiranja adekvatne ekonomske politike, koja će garantovati predvidivost poslovanja i sigurnost za domaće i strane investitore”, naveo je Radovanović.

Najavljena je i organizacija poslovnog foruma privrednika dvije države, koji će biti održan krajem godine u Luksemburgu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *