Radionice za najmlađe i sadnja medonosnog bilja za obilježavanje Svjetskog dana pčela

Dodajte komentar

Svjetski dan pčela biće danas obilježen posebnim događajem koji organizuju Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Savez pčelarskih organizacija i Ambasada Slovenije u Crnoj Gori.


Iz Ministarstva su kazali da će u okviru programa u Kući meda u Danilovgradu, biti organizovana edukativna radionica za najmlađe, s ciljem promocije značaja pčela, ali i meda i drugih pčelinjih proizvoda. Planirana je i sadnja medonosnog bilja.

“Inicijativa prema Ujedinjenim nacijama (UN) da se 20. maj proglasi Svjetskim danom pčela, potekla je od Slovenije”, podsjeća se u saopštenju.

Crna Gora je, kako se navodi, bila među prvim zemljama čija je Vlada podržala inicijativu i iskazala aktivno učešće u ostvarivanju njenih ciljeva.

“U Sloveniji Svjetski dan pčela obilježen je prvi put, kada su se zemlje potpisnice zajedničke deklaracije obavezale da će unapređivati saradnju u cilju zaštite pčela i podizanja svijesti javnosti o značaju pčela kao oprašivača za prirodu na Zemlji i čovječanstvo, posebno imajući u vidu da se njihov broj na globalnom nivou smanjuje”, navodi se u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *