Katapultiran token CRO, evo šta je razlog

Dodajte komentar

Token CRO u vlasništvu Crypto.coma, uzletio je za više od 24% u samo 24 sata i probio se među 20 najvećih kriptovaluta po tržišnoj vrijednosti. CRO je sada na 18. mjestu prema CoinGecko.

Crypto.com je doživio značajan rast u relativno kratkom razdoblju. Platforma je pokrenuta 2016. i premašila je milion korisnika 2019. godine. Sada ima više od 10 miliona korisnika.

CRO je pokrenut krajem 2018. godine, a približni povrat ulaganja ako se kupi u trenutku lansiranja je preko 2500%, prema CoinMarketCap-u.

Razlog ovakvog uzleta je jasan. Dvorana Staples Center u Los Angelesu će promijeniti ime zahvaljujući bogatom ugovoru kojeg je uprava dvorane sklopila s kompanijom Crypto.com, koja promoviše širu upotrebu kriptovaluta.

Uprava dvorane u kojoj svoje utakmice igraju NBA timovi Los Angeles Clippersi i Los Angeles Lakersi, košarkašice iz WNBA lige Los Angeles Sparks i hokejaški NHL timovi Los Angeles Kings, je sa kompanijom Crypto.com sklopila 20-godišnji ugovor vrijedan 700 miliona dolara.

Novo ime Crypto.com Arena dvorana će nositi od ovog Božića, ali natpis na dvorani će se promijeniti tek u lipnju sljedeće godine.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *