Besplatni Erste račun i Erste info usluga za djecu i mlade do 18 godina

Dodajte komentar

Erste banka je ukinula naknade za vođenje transakcionih računa od 99 centi mjesečno, kao i na servis Erste info – obavještenja po računu (SMS+Viber) u visini od 1 EUR mjesečno, za klijente mlađe od 18 godina* Uz Erste račun djeca i mladi do 18 godina mogu primati novac, raspolagati mjesečnim džeparcem i na taj način sticati znanja o svijetu finansija i o odgovornom upravljanju novcem. Mladim klijentima je na zahtjev dostupna platna kartica Erste Mastercard Debit s njihovim imenom i prezimenom.

„Upravljanje novcem i troškovima je važan dio pripreme za odrastanje. Dajući mladima odgovornost koju posjedovanje platne kartice sa sobom nosi, uvodimo ih u svijet finansija i otvaramo priliku da stiču iskustvo upravljanja malim ličnim budžetima. Roditelji, staratelji, bake i djedovi i svi koji svojim dragima uplaćuju džeparac ili im vole dati rođendanski poklon u novcu, mogu ugovoriti trajni nalog na račun djeteta i uplaćivati sredstva sa svojih računa u Erste banci bez plaćanja naknada“, rekla je Danijela Vukoslavović, zamjenica direktora Sektora stanovništva u Erste banci.

Platnom karticom Erste Mastercard Debit klijenti uz beskontaktnu tehnologiju mogu obavljati plaćanja na POS terminalima u trgovinama u visini od 40 EUR po transakciji bez unosa PIN-a, a uz unos PIN-a i iznad tog iznosa u okviru raspoloživog stanja na računu. Klijenti koji koriste Apple, iPhone ili iWatch imaju dostupnu i besplatnu uslugu mobilnog novčanika Apple Pay, kao siguran i bezbjedan način beskontaktnog plaćanja koje se obavlja putem telefona ili drugog uređaja, a u kome je digitalizovana platna kartica.

Prvo izdavanje debitne platne kartice koja važi 4 godine je besplatno, dok će reizdavanje i eventualno izdavanje kartice dodatnom korisniku (na primjer roditelju ili staratelju), biti naplaćeno prema važećim tarifama. Ukoliko žele da imaju uvid u potrošnju ili prilive na račun djeteta, roditelji ili staratelji mogu ugovoriti slanje Erste info obavještenja i dodatno na svoj broj telefona, prema važećoj tarifi.

Uz Erste Mastercard Debit platnu karticu kijenti mogu ostvariti posebne popuste na više od 300 prodajnih mjesta u Crnoj Gori. Takođe, mogu sigurno trgovati onlajn, pri čemu je uvijek preporuka da se onlajn plaćanja na internetu obavljaju kod provjerenih trgovaca koje je lako prepoznati jer na svojim stranama imaju jasno označene simbole Mastercard SecureCode i Mastercard Identity Check, kao garancije privatnosti i zaštite podataka.

Podizanje gotovine Erste Debit Mastercard karticom je bez provizije na bankomatima banaka članica Erste i Steiermaerkische Sparkasse grupe u Crnoj Gori, Austriji, Bosni i Hercegovini, Češkoj, Hrvatskoj, Mađarskoj, Rumuniji, Sjevernoj Makedoniji, Slovačkoj i Srbiji.

Račune ugovaraju roditelji ili drugi zakonski zastupnici u filijali banke, pri čemu nije neophodno prisustvo maloljetnog klijenta**. U cilju izbjegavanja čekanja u redu i bržeg administrativnog postupka, Zahtjev za otvaranje računa moguće je popuniti onlajn putem internet stranice banke. Pogodnosti transakcionog računa za djecu i mlade traju do navršene 18. godine, nakon čega za njega važe uslovi iz redovne ponude.

Uz navedene proizvode, djeci i mladima na raspolaganju je i Medo Štedo oročena štednja za djecu i mlade do 18 godina.

*Važi za klijente mlađe od 18 godina državljane Crne Gore. Za maloljetne klijente koji od ranije imaju otvoren račun na svoje ime ovi uslovi neće biti automatski aktivirani, već je potrebno da roditelji/staratelji to zatraže u najbližoj filijali Erste banke

**Izuzetno, transakcioni račun se može otvoriti i na lični zahtjev starijeg maloljetnog fizičkog lica u slučajevima kada ovo lice ostvari prava kao da je punoljetno, u skladu sa važećim propisima

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *