Generali pokrenuo inicijativu za ekonomski oporavak Evrope vrijednu 3,5 milijardi eura

Dodajte komentar

Povodom 190 rođendana koji slavi ove godine, Generali Grupa je pokrenula niz internacionalnih inicijativa za zaposlene, agente, klijente i cjelokupnu zajednicu. Na jučerašnjoj konferenciji, koja je održana onlajn, Generali je objavio da pokreće Fenice 190, petogodišnji investicioni plan vrijedan 3,5 milijardi eura čiji je cilj podrška oporavku evropskih ekonomija u kojima Generali posluje.

Fenice 190 je zapravo nastavak već započete inicijative vrijedne milijardu eura u 2020. čiji je cilj bio da smanji uticaj pandemije kroz podršku malim i srednjim preduzećima i realnoj ekonomiji. Na ovaj inicijalni iznos novca, Generali se obavezao da u narednih pet godina ulaže dodatnih pola milijardi eura (godišnje) u održivi rast. To će činiti internacionalne fondove koji su fokusirani na infrastrukturu, inovacije i digitalizaciju, zatim u MSP sektor, „zeleno stanovanje“, zdravstvo i edukaciju.

Generali je inače svoje poslovanje započeo u decembru davne 1831. u Trstu, a na konferenciji za medije je više puta istaknuto da su centralna i istočna Evropa deo DNK ove Grupe i da će tim zemljama Generali naročito biti posvećen u budućem razvoju.

Izvor: Bankar.rs

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *