Ugostitelji očekuju poreske olakšice i prolongiranje otplate kredita

Dodajte komentar

Nakon zatvaranja kafića, restorana, disko i noćnih klubova i ostalih ugostiteljskih objekata, osim onih za dostavu hrane, nastali su problemi u ovom sektoru. Vlasnici se nadaju poreskim olakšicama i prolongiranju otplate kredita, što bi im pomoglo da prebrode krizu i prevaziđu posljedice ovog perioda, za koji se nadaju da neće potrajati duže. Smatraju da će se “iščupati” ako sezona počne 1. juna.

Na pitanje kako komentariše trenutnu situaciju, imajući u vidu zabranu rada ugostiteljskim objektima, menadžer kafe bara “And One” Zvonko Drobnjak odgovara kratko katastrofa! Ipak, kako je kazao Pobjedi, vjeruje u sistem i nada se pomoći države kako bi ugostitelji prevazišli ovaj težak period za njihov posao.

-Zapošljavamo 32 radnika, niko od njih neće ostati uskraćen. Trenutno jedino funkcioniše kuhinja i dostava hrane. Od države očekujemo subvencije i podršku u vidu odlaganja obaveza za poreze i kredite-poručio je Drobnjak.

Kako je Pobjedi izjavio sekretar Udruženja ugostitelja Budve Nikola Buzdovan i vlasnik restorana Porto u Podgorici i Budvi pridržavaće se mjera koje je Vlada donijela zbog ovakve zdravstvene situacije od korona virusa.

-Pratimo korake Vlade. Zdravlje je na prvom mjestu, pa onda posao. Što se tiče posla, sigurno će biti teško u zavisnosti od perioda koliko će ovo trajati. Ako potraje više od dvije nedjelje, nadamo se olakšicama koje će nam Vlada obezbijediti. Valjalo bi da nam se prolongiraju krediti i daju poreske olakšice i vjerujem da ćemo prebroditi ovo kao i sve ostalo, kazao je Buzdovan.

Što se tiče plata radnicima, ističe da je to individualna stvar.

-Naša firma će redovno izmirivati plate, pa dokle budemo mogli. Ako potraje više od dvije nedjelje biće problema i ne bi valjalo da traje duže, ali glavu gore, izdržati se mora sve. Vjerujemo da će Vlada izaći u susret barem da prolongira kredite pošto nema firme koja nije zadužena. Prvo da smo zdravo, a iščupaćemo se kao i dosad-kazao je Buzdovan.

On smatra da će, ako krene sezona 1. juna, biti duži špic i duža ppstsezona, tako da će biti čupanja.

-Neće biti kao što je predviđeno i očekivano, ali neće biti ni toliko loše. Tako da glavu gore, optimistično da dočekamo taj narod najbolje što možemo i da se oporavljamo, poručio je Buzdovan.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *