U Njujorku osnovana humanitarna fondacija “Dijaspora Crnoj Gori”

Dodajte komentar

Juče su u prostorijama Generalnog konzulata Crne Gore u Njujorku potpisani osnivački akti Humanitarne fondacije “Dijaspora Crnoj Gori”. Inicijator osnivanja ove fondacije je poznati humanista Hajriz Brčvak iz Njemačke, a njen osnivač je, pored Brčvaka i Veselin Mijač iz Švedske.

“Cilj osnivanja fondacije jeste ozbiljniji pristup u prikupljanju i transparentnom usmjeravanju donacija ka ljudima u Crnoj Gori kojima je pomoć najpotrebnija. Početni fond za rad Fondacije obezbijediće njeni osnivači, a u pojedinačne akcije koje budu realizovane uključivaće sve ljude koji žele i mogu da pomognu”, piše u saopštenju.

Osnivači Fondacije Hajriz Brčvak i Veselin Mijač su nakon potpisivanja osnivačkih akata izjavili da su i do sada pomagali i donirali, ali da im je drago da su se preko Uprave za dijasporu međusobno povezali da zajedničkim snagama pokušaju da ujedine sve one dobre ljude, ljude velikog srca iz dijaspore koji mogu i žele pomoći, i da transparentno u zajedništvu ostvare ono što kao pojedinci ne bi uspjeli.

Potpisivanju osnivačkih akata su osim osnivača prisustvovali i direktor Uprave za dijasporu Predrag Mitrović, direktor Uprave za javne radove Rešad Nuhodžić, predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović, konzul Crne Gore u Njujorku Amer Cikotić, direktor MIP-e Miloš Jovanović i pomoćnica direktora Uprave za dijasporu Elvira Bekteši.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *