Američka privredna komora uručila donaciju Sportsko konjičkom klubu „Budućnost“

Dodajte komentar

Povodom obilježavanja Dana zahvalnosti, Američka privredna komora u Crnoj Gori održala je Thanksgiving dobrotvorni koktel, u utorak 10. decembra, u hotelu „Verde“, u Podgorici i tom prilikom uručila donaciju u vrijednosti od 10.000 eura Sportskom konjičkom klubu „Budućnost“. Prikupljena sredstva biće iskorišćena za organizovanje inkluzivnih radionica i individualnih terapija za djecu sa posebnim potrebama.

Komitet za društveno odgovorno poslovanje AmCham-a donio je odluku da ove godine uruči donaciju Sportskom konjičkom klubu „Budućnost“, koji praktikuje rehabilitaciju i edukacije za osobe sa intelektualnim smetnjama, poremećajem iz spektra autizma, razvojnim poremećajima, kao i za djecu koja kasne u psihomotornom razvoju, cerebralnom paralizom i psihoemocionalnim poteškoćama. Klub sarađuje sa  Resursnim centrom “1. Jun” iz Podgorice, te Dnevnim centrima Igalo, Cetinje, Pljevlja i Nikšić. Terapije uključuju aktivnosti koje su pod nadzorom stručnjaka za mentalno zdravlje, uz podršku profesionalnog konja.

Predsjednik AmCham-a, Nikola Tripković, zahvalio se kompanijama, članicama Komore, na ukazanom povjerenju, te prihvatanju i dijeljenju sistema vrijednosti koji AmCham promoviše u Crnoj Gori. Ove godine sredstva su donirali kompanije: Telenor, Podgorička Banka, DHL, Karanović i partneri, NLB banka, Coca Cola, Regent Hotels, Uniqa osiguranje, Adiko banka, Butterfly finance, Sava osiguranje, Montenomaks, CKB, Erste banka, Hoffmann La Roche, Crnogorski Telekom, MonteCredit, TeknoxGroup, Zapad banka, MontenegroTransfers, Trend Korali, BDK Advokati i Porto Montenegro.

Zoran Tomčić, izvršni direktor Sportskgo konjičkog kluba „Budućnost“ istakao je da je počastvovan što je na osnovu ovogodišnje odluke Komiteta upravo Klub „Budućnost“ izabran za donaciju.

-Koristim priliku da se zahvalim što smo baš mi vaš izbor za 2019. godinu. Takođe, u ime Uprave Kluba, u svoje lično, u ime roditelja/staratelja i u ime naših korisnika želim da se zahvalim na značajnim sredstvima koja ste ovom prilikom izdvojili za potrebe realizacije hiporehabilitacionih tretmana za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, kazao je Tomčić.

Ambasadorka SAD-a, Nj.E. Džudi Rajzing Rajnke, izrazila je zadovoljstvo zbog donacije, koja je odlični primjer kako aktivna i dinamična poslovna zajednica može da napravi pozitivnu razliku, ne samo u ekonomskom, nego i u društvenom smislu. Ambasadorka je kazala da donacija članica AmCham-a na najbolji način odražava duh Dana zahvalnosti.

AmCham Montenegro je poslovna asocijacija, osnovana, 2008. godine, koja u ovom trenutku okuplja 84 američkih, međunarodnih i domaćih kompanija u Crnoj Gori. AmCham Montenegro je posvećena ostvarenju svoje misije unapređenja poslovnog ambijenta u cilju privlačenja američkih i drugih stranih investicija.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *