Kinezi dijele Gorenje na dvije kompanije

Dodajte komentar

Slovenački proizvođač uređaja za domaćinstvo Gorenje biće podijeljen na dvije kompanije u okviru plana konsolidacije grupe.

Ovu odluku su, kako javlja Tanjug, donijeli godinu dana nakon što ga je preuzeo kineski konglomerat Hisense, pri čemu će uprava postati zasebno preduzeće.

Preduzeće “Hisense Europa” imaće sjedište u Ljubljani i pružaće usluge korporativne podrške svim Hisenseovim kompanijama u Evropi, prenosi agencija STA.

S druge strane, kompaniju Gorenje će činiti proizvodno preduzeće u Velenju i podružnice Gorenje grupe.

Kompanija je navela u saopštenju da prilagođavanje novom poslovnom okruženju zahtijeva dalje jačanje efikasnosti i pojednostavljenje organizacije Gorenje grupe.

“Ovi završni koraci integracije uključuju razdvajanje menadžmenta i proizvodnje, uspostavljanje zajedničkih regionalnih servisnih centara i spajanje maloprodajnih kompanija grupe u inostranstvu”, precizira se u saopštenju Gorenja.

Mada će sjedište “Hisense Europe” biti u Ljubljani, neki administrativni poslovi će i dalje ostati na lokaciji u Velenju.

Zbog problema u pronalaženju kvalifikovanih radnika, u Velenju će biti uspostavljene neke zajedničke službe za Hisenseove kompanije u Evropi, dok će u drugim dijelovima Evrope, gdje su manje upotrebljive, biti ukinute.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *