Vlada spasava Montenegro Airlines, sprema se lex specialis

Dodajte komentar

Govoreći o daljoj sudbini Montenegro Airlinesa, predsjednik Vlade Duško Marković u intervjuu za Televiziju Crne Gore rekao je da kompanija ima izuzetan doprinos crnogorskoj ekonomiji.

On je istakao da MA iz godine u godinu dovozi sve veći broj putnika u Crnu Goru – 2017. godine 558.000 putnika, 2018. godine preko 640.000 putnika a ove godine je dovezao 540.000 putnika u Crnu Goru.

„Trenutno prema Crnoj Gori leti trideset avio-kompanija. Po ovim podacima, Montenegro Airlines dovozi jednu četvrtinu gostiju u Crnu Goru, a ostalih 30 kompanija tri četvrtine. Dobri ekonomisti, finansijeri kažu da je direktni doprinos MA crnogorskoj ekonomiju u finansijskom smislu, u ovom broju putnika, između 100 i 150 miliona na godišnjem nivou. A nas kritikuju i da li dajemo tri, četiri, pet ili petnaest miliona državne pomoći godišnje za tu kompaniju“, rekao je premijer Marković.

Poslao je jasnu poruku da Vlada neće ugasiti Montenegro Airlines.

“Intenzivno radimo na pripremanju posebnog zakona Lex specialisa kojim ćemo omogućiti da u jednom srednjem roku od pet godina riješimo pitanja duga Montenegro Airlinesa koji se tiče i zaposlenih i aerodroma i svih onih sa kojima posluje Montenegro Airlines i stvoriti pretpostavke da on posluje sa uspjehom i da zainteresujemo strateškog partnera za privatizaciju”, kazao je Marković.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *