Podgorica kreditno zadužena 18,3 miliona eura

Dodajte komentar

Gradska kasa uvećana je za 10,4 miliona eura i sada iznosi 75 miliona eura, odlučili su odbornici u Skupštini Glavnog grada usvajajući rebalans budžeta za ovu godinu.

Sekretar za finansije Miomir Jakšić saopštio je da je Podgorica na jučerašnji dan zadužena 18,3 miliona eura i smatra da grad nije prezadužen.

“Kredite uzimamo za najveće kapitalne projekte. Mislim da smo sve dobro izmjerili, i pred nama je cilj da uprava i odbornici idu zajedno na istom fonu da ostvarimo prihode onako kako smo ih rasporedili”, rekao je Jakšić, prenosi Dan.

Odbornik DF-a Zoran Lakušić ponovio je raniji stav da je rebalans budžeta nerealan i naduvan zbog predizbornih političkih ciljeva partija na vlasti.

“Podgorica nije zadužena, već prezadužena, a gradonačelnik Ivan Vuković će biti zapamćen po tome da će ostaviti u nasleđe dugove budućim generacijama”, rekao je Lakušić.

Šef kluba odbornika SD-a Boris Mugoša osvrnuo se na kapitalni budžet.

“Biću prezadovoljan ako se ispuni sve ono što je zacrtano. Super je što imamo veliki kapitalni budžet, ali neće biti dobro ako ga ne ispunimo. Svjedoci smo ogromnog broja gradilišta, ali nijesam zadovoljan što se to uglavnom odnosi na stambeni prostor, više bih volio da se ulaže u privredne aktivnosti”, rekao je Mugoša.

Šef kluba odbornika DPS-a Mihailo Anđušić naveo je da se rebalans radi zbog niza afirmativnih aktivnosti.

“Došli smo u situaciju da kapitalni budžet bude veći od operativnog i to je situacija koja je više nego afirmativna. Svjedoci smo da je Glavni grad jedno veliko gradilište”, naveo je Mihailo Anđušić.

Mitar Vuković (Demokrate) upozorio je na, kako je naveo, promašene kapitalne investicije.

“Kolektor je obećan 2006. godine, a sada je 2019. godine. Sekretare Jakšiću, treba da kažete da je bruka u kakvom je stanju gradsko pozorište. Iskreno se radujem što su neki projekti na teritoriji Pipera dobili priliku da se nađu u kapitalnom budžetu”, naveo je Vuković.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *