Luke i banke poslovale sa profitom

Dodajte komentar

Većina preduzeća koja su Montenegroberzi dostavila izvještaj o poslovanju završila su drugi kvartal sa plusom. Izuzetak su Plantaže, Port of Adrija i Izbor. Kod određenog broja preduzeća zabilježeno je slabije poslovanje u odnosu na isti period lani, uprkos profitu.

Plantaže su drugi kvartal završile sa 4,3 miliona minusa, što je u odnosu na prošlu godinu slabiji rezultat za 1,1 milion eura. Iz kompanije su pojasnili da je minus u prvoj polovini godineuobičajen, te da se u drugoj polovini ulazi u zonu profita.

Port of Adrija je imao minus od 565 hiljada, dok je lani u istom periodu imao plus od 632 hiljade. Izbor Bar je poslovao sa 203 hiljade minusa, što je znatno slabiji rezultata nego lani kada su imali 2,8 miliona profita.

Rudnik uglja je krajju na završio sa 1,44 miliona profita, skoro dup lo više nego lani. Profit CGES-a je iznosio 1,8 miliona, što je za 1,4 miliona manje nego krajem juna 2018.

Profit Jugopetrola takođe je znatno pao. Iznosio je 235 hiljada, za razliku od proš le godine kada je bio 3,14 miliona. Luka Bar je imala 358 hiljada plusa, dok je lani u istom periodu ima la 4,7 miliona minusa. Luka Kotor je imala 213 hiljada profita, što je bolji rezultat nego lani za 88 hiljada. Marina Bar je imala skoro isti rezultat kao lani. Dobit je iznosila 156 hiljada. Tri banke koje su dostavile izvještaj Montenegroberzi bile su u plusu i to Prva banka 750 hiljada, Univerzal kapital 1,9 miliona, a Crnogorska komercijalna banka 5,85 miliona.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *