Port of Adria: Akumulirani gubitak 26 miliona eura

Dodajte komentar

Kompanija Port of Adria kojom, od kraja 2013. većinski gazduje turski investitor Global Ports, 2017. godinu završila je sa gubitkom od 1,43 miliona eura, a akumulirani gubici iznose 26,2 miliona eura.

Prošlogodišnji gubitak bio je za 20 odsto manji u odnosu na 2016. godinu kada je iznosio skoro 1,8 miliona eura. Poslovni prihodi kompanije smanjeni su sa 7,2 na 6,97 miliona eura, a rashodi sa 8,82 na 8,26 miliona eura.

Skupština akcionara usvojila je izvještaje o prošlogodišnjem poslovanju sa revizorskim.

„U izvještaju nezavisnog revizora KPMG izraženo je mišljenje s rezervom jer je ustanovljeno da je u prethodnim godinama, nakon promjene vlasničke strukture novembra 2013, društvo odredilo nadoknadivu vrijednost nekretnina, postrojenja i opreme u iznosu od 27 miliona eura. Međutim, društvo nije iskazalo iznos obezvređenja u finansijskim iskazima u prethodnim godinama, niti u narednim godinama, što predstavlja odstupanje od odredbi važećeg Zakona o računovodstvu“, rekao je „Vijestima“ predsjednik Crnogorske asocijacije malih akcionara Aleksandar Raspopović.

On je napomenuo da su obrtna sredstva manja od kratkoročnih obaveza za 192 hiljade eura.

„Tokovi gotovine su bili negativni. U skladu sa načelom stalnosti poslovanja, vlasnik Global Ports dostavio je pismo podrške 25. januara 2018. kojim se obavezao da će obezbijediti finansijsku podršku potrebnu za neometano poslovanje u periodu od 12 mjeseci od izdavanja izvještaja revizora“, naveo je Raspopović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *