Najveći švajcarski proizvođač čokolade ostvario najveće prihode u istoriji kompanije

Dodajte komentar

Švajcarski proizvođač čokolade Lindt & Spruengli nastoji da privuče više obožavatelja slatkog u Japanu, Kini, Južnoafričkoj Republici, Brazilu i Rusiji, ističući da ta grupa zemalja za njih predstavlja “ogroman potencijal”.

U Lindtu su u godišnjem izvještaju o poslovnim rezultatima istakli da su njihove podružnice u tih pet zemalja ostvarile “nadprosječan rezultat” u 2017. godini, uz organski rast od 12,4 posto.

“Taj pozitivan trend generiše sve veća potražnja potrošača za kvalitetom, te veća kupovna moć i sve snažnija želja za čokoladom s visokim udjelom kakaa”, poručuju iz vodećeg proizvođača u segmentu cjenovno prihvatljivih luksuznih čokolada.

I u drugim su dijelovima svijeta ljudi popuštali iskušenju koje predstavljaju Lindtove čokolade, te je neto dobit kompanije u prošloj godini porasla 7,8 posto, na 452,5 miliona švajcarskih franaka (389 miliona eura).

Prihodi su dostigli rekorde u 175-godišnjoj istoriji kompanije, premašivši četiri milijarde franaka.

U Lindtu ističu poboljšanje na tržištu ključnih sirovina, kakaa, kakao maslaca i šećera, napominjući da je “urod u 2016/2017. bio puno bolji, čime je omogućen povratak cijena s rekordnih na normalne nivoe”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *