Propala prodaja Telenor banke

Dodajte komentar

BUGARSKI fond “River stiks kapital” neće postati vlasnik Telenor banke.Kako je “Novostima” potvrđeno u Narodnoj banci Srbije, ovaj fond nije dobio dozvolu za preduzimanje većinskog paketa akcija ovdašnje banke u vlasništvu telekomunikacionog operatera.

NBS nije odobrila navedenom fondu preuzimanje većinskog paketa akcija u Telenor banci, odnosno nije dala prethodnu saglasnost za sticanje vlasništva u banci, s obzirom na to da je na osnovu podnijetog zahtjeva i dokumentacije utvrdila da ne ispunjava uslove utvrđene propisima Republike Srbije – rečeno je “Novostima” u NBS.

U kompaniji “Telenor” potvrdili su “Novostima” da nije dobijena saglasnost za strateško partnerstvo sa fondom “River stiks kapital” u Telenor banci, koja podrazumijeva preuzimanje 85 odsto akcija banke.

Strateško partnerstvo sa fondom “River stiks kapital” je važan korak, jer želimo dalje da razvijamo poslovanje Telenor banke i portfolio usluga koje nudimo – rekla je za “Novosti” Ingeborg Ofsthus, generalna direktorka “Telenora” u Srbiji i predsednica Upravnog odbora Telenor banke. – “Telenor” vjeruje da partnerova reputacija, ekspertiza i iskustvo poslovanja u finansijskom sektoru predstavljaju vrijednost za buduće poslovanje banke. U narednom periodu, podržaćemo svaki korak koji će doprinijeti pozitivnom ishodu ovog procesa.

U pisanom odgovoru dostavljenom “Novostima” oglasio se i Elvin Guri, generalni direktor investicionog fonda “River stiks kapital”, najavljujući da će nastojati da svoju investiciju ostvare.

“Telenor” je osnovao Telenor banku 2014. godine, kupivši tadašnju KBC banku, bez klijenata koje je preuzela Sosijete ženeral banka. “Telenor” je, na ovaj način, praktično kupio bankarsku licencu za poslovanje u Srbiji. Iako kupoprodajna cijena nije poznata, kompanija je istakla da je ukupna investicija za uspostavljanje prve onlajn mobilne banke u regionu bila oko 40 miliona eura. Banka ima više od 350.000 korisnika.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *