Vrijednost kriptovaluta za 24. januar 2018.

Dodajte komentar

Južna Koreja zabranjuje korišćenje anonimnih bankovnih računa za izvršavanje transakcija sa kriptovalutama. Taj potez je usmjeren na zaustavljanje korišćenja virtuelnih valuta za  krivična djela poput pranja novca. Propisi će približiti zemlju finansijskim pravilima na drugim tržištima. Vjeruje se da je Južna Koreja treće najveće svjetsko tržište za trgovinu u bitcoin-om i drugim kriptokotovinama, posle Japana i SAD, a njen značaj u svijetu digitalne valute znači toliko da odluke koje su donete u Seulu mogu dovesti do velikih, iznenadnih promjena u vrijednosti.

Nova politika o kojoj se već neko vreme raspravljalo trebalo bi da stupi na snagu 30. januara, piše BBCVlasnici anonimnih kriptovalutnih novčanika sada ih moraju povezati sa bankarskim računima na svoje ime i potvrditi identitete. Pored ovoga, maloljetnim investitorima i strancima će takođe biti zabranjeno otvaranje kriptovalutnih računa u Južnoj Koreji. 

Kako ova situacija utiče na vrijednosti vidimo iz dana u dan pa je tako prekjuče vrijednost bitcoina iznosila na otvaranju 12.631,32 dolara, dok je juče vrijednost na otvaranju iznosila 12.700,87 dolara. Danas je bitcoin otvorio vrijednošću od 11.146,5 dolara.

Pored Južne Koreje tu je i Indija koja je preduzela iste mjere gdje mnoge indijske banke navodno zatvaraju ili ograničavaju aktivnosti na računima vezanim za trgovinu bitcoin-om. Strahovi sada rastu zbog ovih mera jer bi mogle da imaju dalekosežan uticaj na globalno tržište kriptovaluta. Ranije u januaru, nagoveštaj o južnokorejskim regulatorima koji su potiskivali zabranu kripto trgovine pokrenuli su paničnu prodaju najvećih kriptovaluta. Oko 300 milijardi dolara izbačeno je iz ukupne tržišne kapitalizacije na tržištu kriptovaluta, a novčićima poput bitcoina, ripple-a i ethereum-a opala vrijednost.

Druga najveća kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji, ethereum, je prekjuče otvorio sa  1.136,89 dolara, dok je juče otvorio berzu vrijednošću od 1.156,0865 dolara. Etereum je dana s otvorio vrijednošću od 1.021,9 dolara.

Valuta Srednji kurs u dolarima Datum
BTC  11146,5 24.1.2017.
ETH  1021,9 24.1.2017.
Izvor: www.cex.io

PCPress.rs

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *