4 jednostavna trika kako ostati fokusiran kroz radni dan

Dodajte komentar

Bez obzira radite li pd kuće ili kancelarije, svima nama se ponekad događa da se jednostavno ne možemo fokusirati na obvezu koja se nalazi na našoj današnjoj to do listi. Razloga za gubitak fokusiranosti može biti više – od razgovora sa saradnicima do osjećaja umora, a kada vam za povećanje fokusa ne može pomoći kafa, onda je vrijeme za ove korake koje možete bez problema slijediti u kancelariji.

Uzmite 5 minuta odmora
Iako se pomalo kontradiktorno čini uzimati pauzu kad imate toliko posla za obaviti, ponekad je mala petominutna šetnja, čitanje inspirativnog teksta, čaša vode ili izlazak na svjež vazduh odlična pomoć da posložite misli. Nakon toga razmislite o obvezi koja vas čeka, koliko vremena vam je potrebno za njeno obavljanje i sa osmijehom na licu se bacite na posao!

Kreirajte inspirativno radno okruženje
Važno je da vas ništa ne ometa na radnom mjestu – mnoštvo spisa, papirići od hrane ili činjenica da je premračno u kancelariji. Uvijek pazite da imate čisto, osvijetljeno, posloženo i inspirativno mjesto za rad.

Odmaknite se od vašeg telefona
Prvi korak – utišajte notifikacije. Svakih 30 do 50 minuta pogledajte notifikacije na telefonu kako biste vidjeli ima li nešto hitno, no, ostalo vrijeme odmaknite telefon od sebe kako se ne biste uhvatili da već 15 minuta besciljno pregledavate fotografije na društvenim mrežama.

Odredite si vremenski rok za svaku obvezu
I budite realni prilikom kalkulacije. Poslužite se planerom i mobilnim aplikacijama i kreirajte dnevni raspored kroz koji ćete maksimalno iskoristiti vrijeme na poslu.

Manager.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *