ZIMSKA BAJKA PREMIJERNO NA VELIKOJ SCENI

Dodajte komentar

Večeras će na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta u 20 sati premijerno biti izvedena predstava “Zimska bajka” Vilijema Šekspira u režiji Dina Mustafića.

 

Dramaturškinja predstave je Željka Udovičić Pleština, scenograf Dragutin Broz a kostimografkinja Tijana Todorović. Muziku je radila Vjera Nikolić, scenski pokret i koreografiju Nada Vukčević, scenski govor Dubravka Drakić, asistentkinja režije je Radmila Čolić, asistentkinja kostimografije Marta Garčević a izvršne producentkinje su Nela Otašević i Janja Ražnatović.

U predstavi igraju: Zoran Vujović, Žana Gardašević, Slaviša Čurović, Srđan Grahovac, Jelena Nenezić Rakočević, Dejan Ivanić, Aleksandar Gavranić, Andrea Mugoša, Ana Vučković, Danilo Čelebić, Nikola Perišoć. Petar Burić, Gojko Burzanović, Dragan račić, Julija Milačić, Jelena Minić, radmila Čolić, Mirko Vlčahović, Stevan radusinović, Srđan Tošković, Smiljana Martnović, Anđelija Rondović, Jovan dabović, Filip Đuretić I student specijalističkih studija studijeskog programa Gluma u kasi red.prof. Barnimira Popovića  – FDU Cetinje: Marko Todorović, Vanja Jovićević, Milica Šćepanović, Anđela Radović I Vukan Pejović.

Muzički tim, uz Vjeru Nikolić čine: Mladen Nikčević, Ivan Peković, mr Tatjana Krkeljić i mr Mladen Popović.

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare Mustafić je kazao  da mu je bilo zadovoljstvo vratiti se u Crnogorsko narodnog pozorišta nakon Olbijeve ,,Ko se boji Virdžinije Vulf” i da sa velikim nestrpljenjem  iščekuje susret s publikom: “Radili smo predstavu i tekst izuzetno čudesne fabule u kojoj se događa niz vrlo zanimljivih stvari i kao u svakom velikom dramskom djelu možete prepoznati sijenke sopstvene stvarnosti, tamne oblake koji su bili nad vašom egzistencijom i sudbinom kao i strepnju, ali možete prepoznati i one sunčeve zrake koji su ponekad probijali te oblake. U tom smislu je ovo tekst koji je izuzetno inspirativan zato što ne pamtim u svjetskoj literaturi tako mnogo tekstova koja su svojevrsna studija iskupljenja, traganja za pokajanjem i sa pitanjem o tome koliko je moguće vratiti na početak ili regenerirati pogrešno urađene stvari. Iz ove rečenice naravno da možete prepoznati našu blisku i dalju prošlost, možete prepoznati naše zebnje ka budućnosti.”
Umjetnički direktor CNP-a Branimir Popović istakao je da je ovo još jedna predstava koju će obožavati publika CNP-a: “Kad imate Šekspira, tog najvećeg među najvećima, nekoga ko je proglašen najvažnijom osobom u posljednja dva milenijuma, kada imate pred sobom takvo štivo, onda je to velika odgovornost i velika obaveza jedne institucije. Ali, kao što sam znao prije godinu i po, kad sam dolazio u CNP, da smo mi u stanju da uradimo najkompleksnije dramske strukture, a prije svega mislim na Šekspira, tako mi se po drugi put potvrdilo da sam bio u pravu. Prvi slučaj je bio sa ,,Burom”, a drugi sa ,,Zimskom bajkom”. Tu odgovornost i tu želju da se uhvatimo ukoštac sa tako velikim kompleksnim i teškim materijalom mi smo opravdali.”

Predstava će reprizno biti izvedena u subotu 23. Decembra u 20 sati na Velikoj sceni.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *