Poziv za prvu generaciju stanara SOCIAL IMPACT HUB

Dodajte komentar

Šta je SOCIAL IMPACT HUB?
To je SREDIŠTE KREIRANJA PROMJENA U DRUŠTVU KROZ ODRŽIVI BIZNIS

Social impact hub je jedinstveni ekosistem resursa, inspiracije i saradnje kako bi se povećali pozitivni uticaji tvoga rada. Sastoji se od tri komponente: edukativnog inputa (radionice, prezentacije), kreativnog radnog ambijenta (co-working prostora) i što je najbitnije – to je živa zajednica strastvenih preduzetnika, kreativaca koji imaju jedinstvenu osnovnu namjeru da donose pozitivne promjene, djeluju zajedno i razvijaju zajedničke biznis ideje i proizvode. Ovo je mogućnost i prilika za povezivanje i kombinovanje kreativnih i zainteresovanih pojedinaca/timova koji uz osmišljeni sadržaj i design thinking metodologiju mogu da rade na stvaranju idealnog prostora za učenje i razvoj biznis ideje.

Social impact hub u testnom periodu će imati 12 stanara.

Zašto trebaš da se prijaviš?

Suočeni smo sa sve većim problemom nezaposlenosti u Crnoj Gori. Nudimo ti mogućnost da razviješ svoju ideju i kreiraš posao za sebe. Možda tebi zvuči idealistički ili suviše jednostavno! Nećemo da te razuvjeravamo, već ti postavljamo izazov! Pozivamo te da se prijaviš! Ovo je tvoja prilika ako:
– imaš znanja i vještina iz oblasti dizajna, ekonomije, matematika, psihologije, programiranja, sociologije ili neke druge oblasti koju voliš da izučavaš;
– voliš da istražuješ, razmišljaš i učiš;
– imaš ideju, ali i ne moraš;
– imaš svoj tim, ali nije obavezno.

Prijavi se! Bićeš dio tima koji će provjeriti održivost jedne biznis ideje.

Kako da se prijaviš?

Popuni prijavu koju možeš da pronađeš OVDJE. Bitno je da znaš ZAŠTO se prijavljuješ, šta želiš da postigneš tokom ovog procesa. Pozovi svoje prijatelje ili kreativne nepreijatelje, od kojih bi sebi mogao/la da napraviš uspješnog saradnika/cu. U aplikaciji ćeš vidjeti da ne treba ništa više od volje i emocije. Možeš da se prijaviš sam ili sama. Ostalo je naša briga. Mi ćemo kreirati tim za tebe!

Gdje se realizuje program?

ADP-Zid za potrebe testne faze Social Impact HUB-a kreira novi radni prostor od 30 m2 u sklopu svoje kancelarije, koji će tokom procesa biti na raspolaganju učesnicima.

Šta dobijaš kroz SOCIAL IMPACT HUB?

Dobijaš mogućnost da razviješ ideju i od ideje kreiraš plan za razvoj svog radnog mjesta. Ovaj program ti nudi da kreiraš radni ambijent koji je u skladu sa tvojim potrebama. Tokom test perioda u trajanju od 4 mjeseca naučićeš kako da koristiš designe thinking metodologiju za kreiranje rješenja koji će te dovesti do ideje prototipa ili posla koji želiš da razvijaš. Kroz ovaj proces imaćeš mentorsku podršku u fazi istraživanja, kreiranja, razvoja,… Osim mentorske podrške imaš priliku da se povežeš sa drugim mladim ljudima koji su kreativni, inovativni, otvoreni za saradnju, koji vjeruju da se ideje razvijaju a ne prepisaju. Biće eksternih predavača. Dobićeš finansijsku podršku za troškove provjere održivosti razvijene ideje.

Šta ćemo se truditi, ali ne obećavamo?

Potrudićemo se da obezbijedimo podršku za izradu kreiranog prototipa i njegovu aksceleraciju kroz definisane odnose u narednom periodu, ali ne obećavamo.

Šta nije SOCIAL IMPACT HUB?

Ovo nije kviz! Nije takmičenje niti nagradni konkurs! Na kraju procesa nećeš dobiti novčanu nagradu!

Koji je vremenski okvir?

Konkurs je otvoren od 01.juna do 01. jula 2017.
Juli je rezervisan za selekciju kandidata.
Prva sedmica avugusta rezervisana je za objavu selektovanih kandidata.
Početak testne faze SOCIAL IMPACT HUB-a je druga sedmica septembra.
Decembra je mjesec u kojem ćemo mjeriti šta smo kreirali.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *