Wall Street uspješno prebrodio Komijevo svjedočenje

Dodajte komentar

Američki berzanski indeksi okončali su trgovanje u četvrtak blagim rastom vrijednosti, dok su oči investitora bile uprte u svjedočenje bivšeg direktora, FBI-a, Džejmsa Komija.

Dugo očekivano svjedočenje, koje je potencijalno moglo ugroziti Trampov mandat već na samom početku, prema ocjeni većine analitičara nije donijelo previše senzacija. Dow Jones je postigao novu rekordnu vrijednost tokom trgovanja, okončavši dan u plusu od 9 poena na 21.182,5 poena, uz najveći doprinos Goldman Sachs-a. Indeks S&P 500 je takođe neznatno porastao na 2.433,8 poena, uz najveći rast bankarskog sektora koji je neutralisao loš učinak sektora komunalnih usluga. Indeks tehnoloških akcija, Nasdaq, dobio je na vrijednosti 0,4% i završio trgovanje na 6.321,8 poena.

Na evropskim berzama u centru pažnje su bili britanski izbori i odluka ECB-a da zadrži kamatnu stopu, i produži program monetarnih intervencija ukoliko to bude potrebno, što je dovelo do slabljenja eura. Britanski FTSE zabilježio je pad od 0,4%, njemački DAX je oslabio 0,3%, dok je francuski CAC registrovao neveliki gubitak.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *