Hotel Hilton još bez upotrebne dozvole

Dodajte komentar

Sudija Privrednog suda Blažo Jovanić juče je spojio u jedan postupak parnice po međusobnim tužbama Agencije za izgradnju Podgorice i preduzeća “Hotel Crna Gora”. Agencija je tužila kompaniju zbog duga za komunalije od 1,4 miliona. Zbog tog duga hotel “Hilton” još nema upotrebnu dozvolu, pa su odgovorili kontratužbom, ističući da, kao hotel sa pet zvjezdica, ne treba da plaćaju komunalije.

Glavnu raspravu sudija Jovanić otvoriće 16. marta. Ministarstvo održivog razvoja je u novembru prošle godine odbilo zahtjev za izdavanje upotrebne dozvole za hotel “Hilton”, jer nijesu imali potvrdu o o plaćenim komunalijama od Agencije za izgradnju i razvoj. Agencija je obavijestila Ministarstvo da investitor nije platio komunalije.

U procesu regulisanja međusobnih odnosa hotela i Agencije došlo je do mimoilaženja u tumačenju primjene zakona koji reguliše plaćanje naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta za hotele sa pet zvjezdica. Mi tvrdimo, pozivajući se na zakon, da smo oslobođeni plaćanja komunalija, dok Agencija tvrdi suprotno saopšteno je Pobjedi iz PR službe hotela “Hilton”. Navode da se ne mogu obratiti Ministarstvu održivog razvoja i turizma zahtjevom za dobija-
nje upotrebne dozvole dok se taj spor ne riješi.

Nakon rješavanja sudskog spora, bez obzira bude li riješen u našu korist ili ne, odluku ćemo poštovati i uputićemo Ministarstvu zahtjev za dobijanje upotrebne dozvole poručeno je iz PR službe hotela “Hilton”.

Dobili privremeno rješenje za rad

Ministarstvo održivog razvoja izdalo je privremeno rješenje za rad hotelu “Hilton”.

Iz Ministarstva su Pobjedi kazali da su, uz zahtjev za izdavanje odobrenja za rad, dostavljeni dokazi propisani članom 92 Zakona o turizmu i rješenje kojim se dozvoljava rekonstrukcija i sanacija hotela “Crna Gora”.

S obzirom da je članom 211 stav 1. Zakona o opštem upravnom postupku propisano da se, ako je neophodno prije završetka postupka donijeti rješenje kojim se privremeno uređuju sporna pitanja ili odnosi, takvo rješenje donosi na osnovu podataka koji postoje u vrijeme njegovog donošenja. Dakle, s obzirom da je stranka dostavila rješenje o rekonstrukciji i sanaciji postojećeg hotela, izdato je privremeno rješenje o odobrenju za rad precizirali su iz Ministarstva. Dodali su da stranka uz zahtjev za izdavanje odobrenja za rad nije u obavezi da Ministarstvu dostavi upotrebnu dozvolu, što ne znači da ne treba da je ima.

“Da li objekat posjeduje upotrebnu dozvolu utvrđuje građevinska inspekcija”, kazali su iz Ministarstva turizma i održivog razvoja.

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *