Pregled štampe za 4. februar: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Od odbre firme prave gubitaša

MANS je juče specijalnom državnom tužiocu podnio krivičnu prijavu protiv odgovornih u Elektroprivredi (EPCG) zbog najave da će ući u vlasništvo Rudnika uglja u Pljevljima, tako što će od italijanskog partnera A2A i Aca Đukanovića otkupiti njihov udio za 17 miliona eura.

Investitori odlaze zbog gospodina procenta

Građani žive teško, nepravda je na svakom koraku i odgovorna vlast bi trebalo da dijeli njihovu sudbinu, smatra funkcioner pokreta URA Miloš Konatar. On je kazao da investitori odlaze zbog predsjednika DPS-a Mila Đukanovića i njegovog ministra gospodina procenta Branimira Gvozdenovića. Član SDP-a Filip Miloš kazao je da bi u nedogled, koristeći ekonomske indikatore na bazi državnih statističkih izvora, mogli jasno zaključiti kakva je makro silka ekonomskih prilika u CG.

Do sada samo jedan ugovor banaka i firmi

Od početka primjene Zakona o sporazumnom finasijskom restrukturiranju dugova između firmi i banaka od aprila 2015. godine zaključen je samo jedan ugovor, rekli su Vijestima iz Centralne banke (CBCG).

Smanjuju akcijski kapital

Akcionari Universal Capital banke razmatraće na vanrednoj Skupštini akcionara 31. marta odluku o smanjenju akcijskog kapitala smanjenjem nominalne vrijednosti akcija, zbog pokrivanja gubitka.

Dnevne novine

U Luštica Bay će ove godine biti uloženo 100 miliona

Kompanija Luštica Development u narednih 18 mjeseci uložiće oko 100 miliona eura u razvoj projekta koji realizuje na tivatskom dijelu poluostrva Luštica, čime će vrijednost njene dosadašnje investicije porasti na oko 180 miliona, što je više od 10 odsto procijenjene vrijednosti projekta.

Krivične zbog moguće kupovine akcija Rudnika

Predstavnici Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) u petak su podnijeli krivične prijave specijalnom državnom tužiocu Milivoju Katniću protiv odgovornih u Elektroprivredi (EPCG) u vezi sa najavom ulaska državne energetske kompanije u vlasništvo pljevaljskog Rudnika uglja.

Poreske obaveze redovno izmiruje 241 kompanija u Crnoj Gori

Poreska uprava (PU) objavila je juče Bijelu listu, odnosno spisak 241 poreskog obveznika sa najvišim stepenom fiskalne discipline.

Pobjeda

Mans podnio krivičnu prijavu, u EPCG zgranuti

Mreža za afirmaciju nevladinog sektorajoš jednom pokušava da obmane javnost neosnovanom populističkom pričom i tako nanese štetu imidžu Elektroprivrede, saopšteno je iz elektroenergetske kompanije. MANS je juče podnio specijalnom tužiocu krivičnu prijavu protiv odgovornih u EPCG u vezi sa najavom ulaska energetske kompanije u vlasništvo Rudnika uglja.

Pregovori sa Poljacima počinju 13. februara

Pregovori sa poljskim OT Logistikom kojijejedini dostavio ponudu za kupovinu Luke Bar i Montekargo trebalo bi da počnu 13. ili 14. februara. Prvo ćemo početi pregovore o Luci a onda nastaviti o Montekargu kazao je juče Pobjedi predsjednik Tenderske komisije Branko Vujović.

Vujović: SDP sad kritikuje svoje ranije odluke

Predsjednik tenderske komisije Branko Vujović Pobjedijejuče kazao da su netačne i nekorektne tvrdnje SDP-a saopštene juče na pres konferenciji, da se ne poštuju obaveze iz ugovora o Kontejnerskim terminalima i pitanje zašto je Luka Bar podijeljena na tri cjeline.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *