Google pokrenuo “Google za preduzetnike”

Dodajte komentar

Uokviru inicijative “Google za preduzetnike”, čiji je cilj da se promoviše preduzetništvo van Silicijumske doline, kompanija Google je svoju kulturu inovacije, kreativnosti i razmišljanja van okvira prenijela u šest svjetskih gradova.

U tim gradovima postoje Google kampusi, koji imaju mjesta za sastanke i zajednički rad, koja su otvorena i besplatna za mlade preduzetnike. Oni dolaze da se upoznaju sa drugima, prisustvuju časovima i rade sa mentorima koji im pomažu da razviju biznis. Program predavanja se odvija jednom nedjeljno, tokom devet nedjelja.

“Rezultati su fenomenalni”, kaže Meri Grouv i dodaje da je za stvaranje zdrave, preduzetničke sredine ključno da postoje talentovani ljudi, vlada koja podržava biznise i kultura koja se ne plaši preduzimanja rizika.

Još jedna ključna komponenta zdravog okruženja za startap kompanije. Google za preduzetnike pruža finansijsku podršku brojnim partnerskim organizacijama širom svijeta koje pomažu startapovima.

Od kad je pokrenut 2012. godine, Google za preduzetnike i partnerske organizacije dospjeli su do 330.000 preduzetnika u 140 zemalja. Zahvaljujući programu, otvoreno je više od 20.000 novih radnih mjesta.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *