Trampova bezbjednost košta Njujork više od milion dolara dnevno

Dodajte komentar

Obezbjeđenje novoizabranog predsjednika SAD Donalda Trampa i njegove porodice košta grad Njujork više od milion dolara dnevno, prenio je CNN pozivajući se na izjave gradskih zvaničnika.

Nije sigurno ni da će ono biti mnogo jeftinije kada se Tramp preseli u Vašington, budući da Melanija Tramp i njihov desetogodišnji sin Baron planiraju da ostanju kod kuće u Trampovoj kuli na Menhetnu bar do kraja školske godine.

Cijenu obezbjeđenja povećava i trošak policije koja je dodijeljena da čuva Trampovu odraslu djecu i unuke koji takođe imaju zaštitu Tajne službe, izjavio je danas lokalnoj televiziji CBS Džon Miler, zamjenik komesara za obavještajne i protivterorističke poslove njujorške policije.

Svi oni žive u gradu i svi imaju pravo na zaštitu Tajne službe.

Bezbjednost i sigurnost imaju apsolutni prioritet. To dugujemo novoizabranom predsjedniku, njegovoj porodici i timu”, rekao je gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio na konferenciji za štampu u petak, ali je dodao da će gradu biti potrebna pomoć da podmiri te troškove, naročito kada je riječ o prekovremenom radu policije.

Premda je zaštita novoizabranog predsjednika zadatak Tajne službe, lokalna policija je zadužena da joj pomaže, naročito u kontrolisanju kretanja građana.

Svaki predsjednik ima zaštitu lokalne policije kada ide kući tokom mandata. Međutim obezbjeđenje Trampa u Njujorku je naročito skupo budući da on živi u najgušće naseljenom kraju najvećeg američkog grada.

Ekonomski online

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *