Produžen rok za dostavljanje ponuda za Luku Bar

Dodajte komentar
Luka Bar

Tenderska komisija za privatizaciju produžila je do 21. decembra rok za dostavljanje ponuda za učešće na tenderu za privatizaciju Luke Bar.

Ponude su se prethodno mogle dostavljati do 1. decembra do 12 sati.

Tendersku dokumentaciju za Luku Bar u predviđenom roku otkupile su četiri strane kompanije.

Dokumentaciju su do 21. novembra otkupile poljska firma OT Logistics, Abu Dabi Ports iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Silos Granari della Sicilia, kao i turski Global Ports holdings, sadašnji vlasnik barske kompanije Port of Adria.

Tenderska komisija je saopštila da ostali elementi javnog poziva ostaju nepromijenjeni.

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte raspisao je 19. oktobra javni poziv za učešće na tenderu za privatizaciju Luke Bar, putem prodaje akcija.

Predmet tendera je prodaja 17,03 miliona dionica Luke Bar, odnosno 30 odsto akcijskog kapitala koji se nalazi u vlasništvu Vlade, uz obavezu kupca da predloži i realizuje obavezni investicioni program.

“Kupcu će biti ponuđeno pravo upravljanja u periodu do godinu i mogućnost sticanja dodatnog paketa akcija kroz dokapitalizaciju ili prodaju dionica po cijeni po akciji ostvarenoj na tenderu, ukoliko kupac ispuni indikatore naznačene u ugovornoj dokumentaciji”, navodi se u pozivu.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *