Pali prihodi Walt Disney-ja

Dodajte komentar

Kompanija Volt Dizni ostvarila je u proteklom tromjesečju rast dobiti u odnosu na isti period prošle godine, dok su prihodi pali.

Prihodi su pali najviše zbog smanjenja broja pretplatnika na njene kablovske kanale.

Prema poslovnom izvještaju, čista dobit kompanije dostigla je u trećem tromesečju 1,77 milijardi dolara, gotovo 10 odsto više u odnosu na isti lanjski period.

Međutim, prihodi Volt diznija pali su u proteklom kvartalu na 13,14 milijardi dolara, što je 2,7 odsto manje na godišnjem nivou.

To je najviše posljedica pada prihoda od pretplate na kablovske kanale, uključujući sportski ESPN i mladima usmjeren Dizni kanal, za 6,8 odsto na godišnjem nivou, na 3,96 milijardi dolara.

Volt Dizni nije objavio koliko je izgubio pretplatnika na njegove kablovske kanale, ali kompanija Nielsen procjenjuje da je samo u novembru broj pretplatnika na ESPN pao za 621.000.

Dizni i njegovi medijski konkurenti suočeni su s velikim izazovima jer mnogi gledaoci otkazuju tv pretplatu i preusmjeravaju se na znatno jeftinije onlajn usluge.

S druge strane, Diznijevo filmsko odjeljenje zabilježio je u proteklom tromjesečju rast prihoda za 1,6 odsto u odnosu na isti lanjski period, na 1,8 milijardi dolara.

Prihodi Diznija od tematskih parkova porasli su, pak, 0,6 odsto, na 4,4 milijarde dolara. Kompanija je objavila da je novi tematski park u Šangaju u četiri mjeseca obišlo 4 miliona posjetilaca.

Ali je pao broj posjetilaca u parkovima u Parizu, Hong Kongu i Kaliforniji.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *