Agencija ISEM: Prva crnogorska agencija za razmjenu srednjoškolaca sa Sjedinjenim Američkim Državama

Dodajte komentar

Agencija International Student Exchange Montenegro (ISEM) iz Podgorice, u svojstvu predstavnika renomirane američke Fondacije International Student Exchange (ISE) iz New York-a, prva je i jedina agencija u Crnoj Gori preko koje je, neposredno, veliki broj srednjoškolaca iz naše zemlje uspješno završio jednogodišnje ili polugodišnje školovanje u Sjedinjenim Američkim Državama, uz sticanje više nego dragocjenih iskustava za nastavak obrazovanja i dalje profesionalno usavršavanje.

Od samog osnivanja, Agencija ISEM jasno je definisala svoje društveno odgovorne aktivnosti kroz različite programe stipendiranja namijenjene učenicima svih uzrasta, sa odgovarajućim predispozicijama i željom da unaprijede svoje znanje engleskog jezika i steknu jedinstveno životno iskustvo.

isem_logo

Nastavljajući sa takvom praksom, Agencija ISEM je ovoga puta odlučila da za narednu godinu organizuje Konkurs za najbolji esej, na koji će moći da se prijave svi učenici iz Crne Gore koji su zainteresovani da u USA završe II, III ili IV razred srednje škole i ostvare pravo na popust u iznosu od 700 USD.

Osnovni kriterijumi prije svega, su: izražen motiv za sticanjem novih iskustava kroz boravak u pažljivo odabranoj američkoj porodici, uključenost u vannastavne aktivnosti, želja za upoznavanjem drugačijeg načina života, novih ljudi, kulturnog i istorijskog nasleđa i svega drugog što donosi jednogodišnji boravak u Americi.   

U nastavku su, pored Konkursa, navedene i ostale povoljnosti za učenike koji apliciraju ranije: 

– Namjenski kredit za školovanje ili plaćanje u ratama.

– Učenici koji apliciraju do 15. decembra 2016. godine imaće popust u iznosu od 200 USD.

– Dobitnik nagrade na Konkursu za najbolji esej, uz popust u iznosu od 200 USD, ostvariće dodatni popust u iznosu od 500 USD (ukupno 700 USD). Rok za prijavu na Konkurs je 1. decembar 2016. godine.

Svi zainteresovani učenici i njihovi roditelji za dobijanje željenih informacija mogu kontaktirati predstavnike Agencije ISEM, putem telefona broj  069 085 505 (Sanja Šćepović, koordinatorka ISEM programa razmjene za Crnu Goru) ili putem e-mail adrese [email protected]

isem_povoljnosti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *