Mještani Lastve i Jaza najavili protest zbog bespravne gradnje žičare ZIP LINE u Budvi

Dodajte komentar

Mještani Jaza i Lastve u Budvi najavili su za sjutra u 10 časova veliki protest u cilju sprečavanja izvođenja radova na postrojenju za žičaru koju gradi preduzeće ZIP LINE Montenegro, doo –Žabljak.

Ova žičara se gradi bez potrebne dokumentacije, i izvodi se na lokalitetu Žuta Greda.

Mjesne Zajednica Jaz i Lastva su pozvale Komunalnu policiju Opština Budva i Kotor, Ministarstvo unutrašnjih poslova Centar bezbjednosti Budva, Upravu za inspekcijske poslove, Sektor za zaštitu životne sredine, odsjek za inspekcijsku zaštitu prostora i JP Za upravljanje morskim dobrom, da izađu na lice mjesta i izvrši zabranu radova na izgradnji postrojenja za žičaru (ZIP LINE) na dijelu putnog pojasa, odnosno kat.parc. 560 K.O. Prijevor, a na koji zahtjev je Komunalna policija odgovorila da su u nekoliko navrata vršili kontrolu navedenog objekta, i da su postavili službeni pečat kojim su zabranili radove“, navodi se u saopštenju dostavljenom redakciji našeg portala.

Shodno navedenom, kako su kazali, bili su dužni da preduzmu mjere zaustavljanja gradnje navedenog objekta i da podnesu krivičnu prijavu nadležnom tužiocu zbog postojanja osnovane sumnje za krivično djelo povreda službenog pečata i krivično djelo gradnja bez građevinske dozvole, a što nisu učinili.

Iz tog razloga Mjesna zajednica Jaz je pozvala Komunalnu policiju opštine Budva da dana 20.10.2016.god. u 10:00 časova, izadje na lice mjesta kako bi se preduzele određene mjere iz svoje nadležnosti u cilju sprječavanja bilo kakvog daljnjeg izvođenja radova, kao i ostale radnje iz njihove nadležnosti“, navodi se u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *