Pregled štampe za 11. oktobar: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Uzalud zvali šefa kabineta premijera

Bivši radnici Kombinata aluminijuj ma juče su u 11 sati kratko blokirali magistralu na izlazu iz Podgorice prema Cetinju i Nikšiću, a potom i Bulevar Svetog Petra Cetinjskog, u znak protesta što im se mjesecima ne isplaćuje 5,45 miliona eura u skladu sa važećim Zakonom o izmirenju obaveza.

Euromix traži novi rok za hotel

Kompanija Euromix trade traži od Hotelske grupe Budvanska rivijera zaključivanje aneksa ugovora kojim bi se produžio rok za završetak izgradnje hotela Kristal Palas u Petrovcu, saopšteno je “Vijestima” iz Službe za informisanje Hotelske grupe.

Da pokrene krivični postupak o prodaji DKP

Direktor Udruženja manjinskih akcionara Duvanskog kombinata Žarko Knežević pozvao je specijalnog tužioca Milivoja Ratnica da što hitnije preduzme mjere za pokretanje krivičnog postupka u vezi sa spornom kupoporodajom imovine bivšeg DKP-a kompaniji Zetagradnja.

Dnevne novine

Moguće dobijanje garancije

Crna Gora bi mogla da dobije garanciju Svjetske banke (SB) koja bi joj omogućila povoljnu poziciju na internacionalnim finansijskim tržištima, saopšteno je iz Centralne banke (CBCG).

Investicija koja je falila Nikšiću

Novi dio nikšićkog hotela Onogošt, popularna “čaša”, juče je svečano otvoren, nakon rekonstrukcije u koju je, uključujući i stari dio tog hotelskog objekta, uloženo više od 700.000 eura.

Dogovoreno formiranje radnog tima

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) i Elektroprivreda Srbije (EPS) formiraće zajednički radni tim sa zadatkom da se tokom iduće godine usaglase odredbe novog aneksa postojećeg Ugovora o zajedničkoj realizaciji projekta HE “Komarnica” i pripremi kompletna dokumentacija potrebna za početak radova, saopšteno je iz crnogorske kompanije.

Dan

Sveti Stefan ne ispunjava standarde

Jedina pomorska linija između Crne Gore i Evrope, Bar-Bari-Bar biće ukinuta 3. decembra, nakon 51 godinu saobraćanja našeg putničkog broda.
Klasifikaciono društvo “Biro Veritas” otkazalo je klasu za putnički brod “Sveti Stefan 2, u vlasništvu državne kompanije “Barska plovidba”.

Utvrditi razloge neefikasne naplate

Potpredsjednik Vlade Milorad Vujović tražio je od predstavnika Uprave policije za privredni kriminal da utvrde razloge neefikasnosti i neažurnosti u rješavanju naplate koncesionih naknada i nepostupanja u skladu sa pravilima postupka za organizovanje javnih poziva za korišćenje šuma, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Milione potrošili za propast preduzeća

Nakon milionskih gubitaka u poslovanju koje su četiri željezničke firme ostvarile za osam godina, te milionskih naknada koje su isplaćene izvrpšim direktorima i članovima borda direktora, iz Ministarstva saobraćaja je krenula inicijativa da se Željeznica ponovo spoji.

Pobjeda

Višemilionske štete zbog nesavjesnog upravljanja

Neprimjerena sječa šume i devastacijajednog od najznačajnijih resursa predstavlja problem na koji se proteklih godina nije obraćala dovoljna pažnja, ocijenio je potpredsjednik Vlade Milorad Vujović.

Ima izgleda da dobijemo garanciju Svjetske banke

Crna Gora bi mogla da dobije garanciju Svjetske banke koja bijoj omogućila povoljnu poziciju na internacionalnim finansijskim tržištima saopšteno je juče iz Centralne banke, čiji predstavnici su učestvovali na godišnjem zasijedanju MMF i SB u Vašingtonu.

Za devet mjeseci 1,6 miliona putnika i deset hiljada aviona

Na oba aerodromaje za prvih devet mjeseci ove godine zabilježen promet od 1,6 miliona putnika, štoje 12,3 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, rekao je u intervjuu Pobjedi izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Milovan Đuričković

 

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *